По повод Денот на независноста 8-ми Септември, Кабинетот на претседателот Пендаровски беше дел од активностите организирани од Владата на Република Северна Македонија за чествувањето на празникот.

Делегација на Кабинетот положи цвеќе на вечните почивалишта на поранешните претседатели Киро Глигоров и Борис Трајковски, а потоа присиствуваше на настанот во Градски парк насловен “Боите на независноста.”

Сподели: