Делегација од Кабинетот на Претседателот на Република Северна Македонија, по повод 18-годишнината од загинувањето на 10 армиски резервисти кај месноста Карпалак, денеска положи цвеќе пред спомен-плочата кај месноста Карпалак на автопатот Тетово – Скопје и пред комплексот „Карпалак“ во Прилеп.

Делегација од Кабинетот на Претседателот на Република Северна Македонија, во сабота, 10 август 2019 година, ќе положи цвеќе на спомен-обележјата во село Волково, во село Љубанци и касарната „Илинден“ во Скопје, по повод 18-годишнината од загинувањето на осум армиски резервисти кај месноста Љуботенски бачила, скопско.

Сподели: