Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски се обрати на Мировниот самит за Југоисточна Европа на тема: „Меѓузависност, взаемен просперитет и универзални вредности: кон мир во Југоисточна Европа“

Претседателот нагласи  дека останувањето на европскиот и евроатлантскиот пат, за нашиот регион нема никаква кредибилна алтернатива.

Сподели: