Претседателот Пендаровски во посета на општина Кичево

Претседателот Пендаровски во посета на општина Кичево

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски, во рамки на проектот „Лице в лице со Претседателот“, денеска престојува во посета на општина Кичево. Во основното училиште „Санде Штерјоски“ претседателот Пендаровски посети две паралелки што наставата...
Честитка до христијанските верници кои го прославуваат Божик според Грегоријанскиот календар

Честитка до христијанските верници кои го прославуваат Божик според Грегоријанскиот календар

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски, упати честитка до сите христијански верници кои го прославуваат Божик според Грегоријанскиот календар. Почитувани, Дозволете ми, на сите христијански верници кои го прославуваат Божик според...
Работна посета на Агенцијата за разузнавање на Република Северна Македонија

Работна посета на Агенцијата за разузнавање на Република Северна Македонија

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски, денеска оствари работна посета на Агенцијата за разузнавање на Република Северна Македонија. За време на посетата, претседателот Пендаровски беше информиран за тековните и предвидените активности во...
Изјава по втората седница на Советот за безбедност

Изјава по втората седница на Советот за безбедност

Пред малку ја завршивме втората седница на Советот за безбедност. Од стандардниот, постојаниот состав на Советот за безбедност двајца беа отсутни, г-нот Талат Џафери се извини бидејќи имал обврски во Парламентот и од здравствени причини професорот Трајан Гоцевски беше...
Претседателот Пендаровски ги прими акредитивните писма на новоименуваниот амбасадор на Република Турција

Претседателот Пендаровски ги прими акредитивните писма на новоименуваниот амбасадор на Република Турција

Претседателот на Република Северна Македонија Стево Пендаровски ги прими акредитивните писма на новоименуваниот амбасадор на Република Турција во Република Северна Македонија, Хасан Мехмет Секизќок.  Изразувајќи задоволство од одличните билатерални односи и успешната...

Пајо Авировиќ поставен за Специјален пратеник на Претседателот при Постојаниот совет на Меѓународната Организација на Франкофонијата

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски, потпиша указ за поставување на Пајо Авировиќ на должноста Специјален пратеник на Претседателот на Република Северна Македонија при Постојаниот совет на Меѓународната Организација на Франкофонијата....