header

header_peperut_-_Copy3

Photo gallery
15.04.2018-Сопругата на претседателот на Република Македонија, г-ѓа Маја Иванова, организираше велигденски ручек за сопругите на резидентните амбасадори во Република Македонија, при што беа посетени манастирската црква „Св. Андреја“ и манастирот „Успение на Пресвета Богородица“ на Матка во близина на Скопје.
Велигденски ручек на г-ѓа Иванова за сопругите на амбасадорите
There are no translations available.

14.04.2018-Сопругата на Претседателот на Република Македонија, г-ѓа Маја Иванова, присуствуваше на Гала концертот на младиот уметник Вејчеслав Поповски, што се одржа во Македонската опера и балет.
Гала концерт на младиот уметник Вејчеслав Поповски
There are no translations available.

20.02.2018-Сопругата на Претседателот на Република Македонија, г-ѓа Маја Иванова, во рамките на официјалната посета на претседателот Иванов на Република Турција, оствари средба со сопругата на Претседателот на Република Турција, г-ѓа Емине Ердоган.
Средба на г-ѓа Маја Иванова со г-ѓа Емине Ердоган
There are no translations available.

31.12.2017- Сопругата на Претседателот на Република Македонија, г-ѓа Маја Иванова, ја посети Клиниката за детски болести во Скопје, и на децата кои се лекуваат на клиниката им подели новогодишни пакетчиња по повод Новогодишните и Божиќните празници.
Пакетчиња за децата од Детската клиника од г-ѓа Маја Иванова
There are no translations available.

07.07.2017- Сопругата на Претседателот на Република Македонија, г-а Маја Иванова, е наградена со „Златен медал на форумот Кран Монтана“, како признание за нејзините активности, проекти и иницијативи од хуманитарен карактер.
Доделување на Златен медал на форумот Кран Монтана на г-а Иванова
There are no translations available.

19.09.2016-Присуство на г-ѓа Маја Иванова, сопруга на претседателот на Република Македонија, на приемот кај првата дама на САД, г-ѓа Мишел Обама, организиран за сопружниците на Шефовите на држави и влади на 71. Генерално Собрание на Обединетите Нации.
Escort during official visits

17.02.2017-Сопругата на Претседателот на Република Македонија, г-ѓа Маја Иванова, се обрати на свеченото отворање на првиот Глобален самит на жени лидери.
Women Empowered

08.12.2016-Свечена литургија во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“, по повод државниот празник 8 Декември - Свети Климент Охридски и одбележувањето на 1100 години од упокојувањето на Свети Климент Охридски.
Heritage and Culture