ПРИЗНАНИЈА
There are no translations available.

ПОЧЕСЕН ПРОФЕСОР


lom

lom2

lom1

Диплома за Почесен професор на Московскиот универзитет „Ломоносов"

10 февруари 2014 година, Москва, Руска Федерација


06_FinanceEconomyChina_web

Сертификат за почесен професор на „Југозападниот универзитет за финансии и економија" во Ченгду, Народна Република Кина
23 октомври 2013 година, Ченгду, Народна Република Кина


ПОЧЕСНИ ДОКТОРАТИ

BANdiploma

BANmedal

Почесен доктор на науки на Бугарската академија на науки

21 ноември 2016 година, Софија, Република Бугарија


NevsehirHaciBektas

Почесен доктор на науки на Универзитетот „Хаџи Бекташи Вели" во Невшехир, Република Турција
5 март 2015 година, Невшерхир, Република Турција


02_TCIstanbul_web

Почесен доктор на науки на Универзитетот „Истанбул" во Истанбул, Република Турција
23 март 2011 година, Истанбул, Република Турција


01_TOBB_web

Почесен доктор на науки на „ТОББ Универзитетот за економија и технологија" во Анкара, Република Турција
9 октомври 2009 година, Анкара, Република Турција


04_SenatusUniversitatisChristianae_web

Почесен доктор на науки на Христијанскиот универзитет „Димитрие Кантемир" во Букурешт, Романија
6 октомври 2011 година, Букурешт, РоманијаBaku0Doktorat

BakuDoktorat

Почесен доктор на науки на Академијата за јавна администрација на Азербејџан, највисоката образовна и научна институција за образување на кадри и раководители во државната и јавната администрација
11 март 2016, Баку, Република Азербејџан


ЧЛЕНСТВА ВО АКАДЕМИИ


09_worldAcademy_web

Сертификат за членство во Светската академија на науките и уметностите
16 декември 2013 година, Скопје, Република Македонија05_QFFFQS_web

Почесен протектор на „Европската академија на науките и уметностите" во Салцбург, Република Австрија
3 март 2012 година, Салцбург, Република Австрија


ОДЛИКУВАЊА


03_MilitaryHospitallerJerusalem_web

Одликување со највисокиот Орден на Малтешкиот ред на „Св. Лазарус" од Ерусалим
9 септември 2011 година,  Скопје, Република Македонија


08_Habsburg_web

Одликување со Орденот на свети Ѓорги од Куќата на Хабсбург-Лотринген
11 декември 2013 година, Скопје, Република Македонија


07_OrdoEquestrisViniEuropaeNosSenatus_web

Одликување со Почесен крст од Европското винско витештво од Ајзенштат 
10 јуни 2013 година, Скопје, Република МакедонијаМЕЃУНАРОДНИ НАГРАДИ И ПРИЗНАНИЈА


01_ForumDeCransMontana_small


02_ForumDeCransMontana_small

Награда на Фондацијата за 2014 година на Форумот Кран Монтана  
17 октомври 2014 година, Женева, Швајцарска Конфедерација


03_ISDR_small

Признание за лидерство во намалувањето на ризиците од катастрофи, доделено од Меѓународната стратегија за намалување на катастрофи при Обединетите Нации 
10 октомври 2011 година, Скопје, Република Македонија


plamen_na_mirot


plamen_na_mirot2

Добитник на наградата „Пламен на мирот“доделена од Асоцијацијата за унапредување на мирот од Австрија

7 април 2017 година, Скопје, Република Македонија

plaketa

Добитник на наградата „Најдобар светски лидер кој инвестира во нова генерација“ доделена од Светскиот форум на бизнис ангели

19 февруари 2018 година, Истанбул, Република Турција