Новости
Доделување на „Орден за заслуги за Македонија“ на Есма Реџепова Теодосиевска
Вторник, 06 Април 2010
Честитка по повод еврејскиот празник Песах
Понеделник, 29 Март 2010

Честитка на Претседателот на Република Македонија д-р Ѓорге Иванов до припадниците на еврејската заедница во Република Македонија по повод празникот Песах

Почитувани,

Дозволете ми да во мое лично име и во името на граѓаните на Република Македонија, Вам лично и на припадниците на еврејската заедница во Република Македонија да ви го честитам празникот Песах, кој е  симбол на непокорноста и желбата за слобода на еврејскиот народ.

Посакувајќи овие празнични денови да ги поминете во мир, среќа и радост би сакал да истакнам дека како Претседател на Република Македонија го ценам големиот придонес на еврејската заедница кон продлабочувањето и унапредувањето на меѓуетничките, интеркултурните и меѓурелигиозните односи во Република Македонија.

Длабоко сум убеден дека, како и досега и во иднина, еврејската заедница ќе продолжи да го дава својот активен придонес за севкупниот развој на Република Македонија, како и за негувањето и продлабочување на добрите и пријателски односи што Република Македонија ги има со Државата Израел.

Честитајќи ви го уште еднаш овој голем празник примете ги моите најискрени желби за мир и благосостојба.


Д-р Ѓорге Иванов

 
Почеток < Пред 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 Следно > Крај
Страница 170 од 172