Сочувство од претседателот Иванов по повод катастрофалниот земјотрес во Иран
Понеделник, 13 Ноември 2017   

PRM_socustvoПретседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, упати сочувство до г. Хассан Рухани, претседател на Исламска Република Иран, по повод катастрофалниот земјотрес.

Почитуван господине Претседателе,

Со големо жалење ги примив вестите за катастрофалниот земјотрес и длабоко жалам за загубените животи, за човечките страдања и големите штети од оваа катастрофа.

Нема соодветни зборови кои ќе ја намалат Вашата и тагата на граѓаните на Исламската Република Иран, но дозволете ми во името на граѓаните на Република Македонија и во свое лично име да Ви упатам изрази на мое најискрено сочувство. Сигурен сум, господине Претседател, дека со Вашето лидерство Исламската Република Иран брзо ќе ги надмине последиците од оваа природна катастрофа.

Примете ги, Ваша Екселенцијо, изразите на моето највисоко почитување.

д-р Ѓорге Иванов

  Back<<Назад