Писмо со сочувство до Претседателот на САД, г. Доналд Трамп
Петок, 16 Февруари 2018   

PRMportretПретседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, по повод масакрот во училиштето во Флорида, упати писмо со сочувство до г. Доналд Трамп, Претседател на Соединетите Американски Држави.

Почитуван господине Претседател,

Со голем шок и длабока потресеност ја примив веста за масакрот во училиштето во Флорида. Без оглед на тоа каде живееме, ваквата трагична загуба на невини млади животи е уште еден потсетник дека мора да останеме заедно и силни во име на човечноста и да направиме сè за добросостојбата на нашите деца. Училиштата се простор каде, ослободени од стравот, младите ќе можат да ја развиваат љубовта кон животот, слободата на умот и солидарсноста кон општеството. Насилството не смее да има место во училиштата.

Во овие мигови на длабока тага, дозволете ми во име на граѓаните на Република Македонија и во мое лично име, да изразам искрено и длабоко сочувство. Нашите мисли и молитви се со семејствата кои ги изгубија нивните сакани.

Ве молам господине Претседател, изразите на длабоко сочуство и солидарност да ги пренесете до семејствата на трагично настраданите.

д-р Ѓорге Иванов

  Back<<Назад