Честитка од претседателот Иванов по повод Меѓународниот ден на Бошњаците
Петок, 28 Септември 2018   

PRM_portret_01Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, по повод 28 Септември, Меѓународниот ден на Бошњаците, упати честитка до припадниците на бошњачката заедница во Република Македонија.

Почитувани сограѓани,

Дозволете да ви го честитам 28 Септември, Меѓународниот ден на Бошњаците, и да ви посакам добро здравје, успех и благосостојба.

Празнувањето на 28 Септември – Меѓународниот ден на Бошњаците е симбол на длабока почит што Република Македонија ја има кон сите своите граѓани.

Себеидентификацијата претставува основно, загарантирано и неотповикливо човеково право кое е столбот на кој се темели нашата заедничка држава.

Негувањето на културните различности и традиции е всаденo во кодот на Република Македонија. Принципите на меѓусебна почит, заедништво и разбирање се вредности кои сите ги споделуваме и благодарение на нив успешно градиме иднина која ја посакуваме за себе и за своите деца.

Бошњачката заедница дава огромен културен и економски придонес во развојот на демократска, развиена и модерна Република Македонија.

Упатувајќи ви уште еднаш честитки по повод Меѓународниот ден на Бошњаците Ви посакувам убави празнични моменти.

Нека е честит големиот празник.

д-р Ѓорге Иванов

  Back<<Назад