Проштална средба со амбасадорот на Црна Гора, Н.Е. г. Предраг Митровиќ
Петок, 30 Ноември 2018   

crnagora_ambasador_3Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, денеска во проштална средба го прими амбасадорот на Црна Гора во Република Македонија, Н.Е. г. Предраг Митровиќ.

На средбата, двајцата соговорници изразија задоволство од севкупната досегашна соработка на билатерален и на мултилатеран план, како и од искреното пријателство и од одличните политички односи меѓу Република Македонија и Црна Гора. Взаемна констатација беше дека нема отворени прашања меѓу Република Македонија и Црна Гора и дека двете земји се посветени на негување на добрососедството и меѓусебна поддршка и помош на патот на евроатлантските интеграции.

Амбасадорот Митровиќ се заблагодари за укажаното гостопримство во текот на неговиот мандат и изрази задоволство од целокупната соработка.

Заблагодарувајќи се за досегашниот ангажман и одличната соработка, претседателот Иванов на амбасадорот Митровиќ му посака успех во натамошната работа.

  Back<<Назад