2009 година
Претседателот Иванов со Претседателот на Република Бугарија Георги Прванов
Декември 2009

Средба со Александра Пападополу, амбасадор на Канцеларијата за врски на Република Грција во Република Македонија
Ноември 2009

Церемонија на потпишувањето на амбасадорскиот грант на САД за реставрација на Св. Богородица Перивлепта во Охрид
Октомври 2009

Претседателот Иванов на средба со конгресменот Бил Паскрел во Њу Џерси-САД
Септември 2009

Претседателот Иванов на средба со претставници на Министерството за одбрана и Генералштабот на АРМ
Август 2009

Одликување на Шарл Азнавур
Јули 2009

Претседателот Иванов во посета на Котор, Црна Гора
Јуни 2009

Средба со верските водачи во РМ
Мај 2009