2013 година
Скопје - Годишно обраќање на претседателот Иванов во Собранието на Р. Македонија
23.12.2013-Годишно обраќање на претседателот Иванов во Собранието на Р. Македонија

Скопје - Д-р Катерина Бачева, носител на признанието „Најдобар млад научник" за 2012 година одржа предавање во Народната канцеларија на Претседателот на Република Македонија во Скопје
23.12.2013-Предавање на Катерина Бачева во Народната канцеларија на претседателот Иванов во Скопје

Скопје - „Сектрон“ на архитектотот Јана Гугуловска – Ѓорѓевиќ од проектантското биро „Студио 2000“ е најуспешното реализирано архитектонско дело за 2013 година.
20.12.2013-Најуспешно архитектонско дело за 2013 година

Скопје - На свечена церемонија, проф. д-р Иво Шлаус на претседателот Иванов му врачи сертификат за членство во Светската академија на науките и уметностите
16.12.2013-Средба со проф. д-р Иво Шлаус, претседател на Светската академија на науките и уметностите

Скопје - Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, денеска во проштална средба го прими апостолскиот нунциј, надбискупот Јануш Болонек
16.12.2013-Проштална средба со апостолскиот нунциј, надбискупот Јануш Болонек

Скопје - Церемонија на свечено менување на државното знаме на која присуствуваа и ученици од ОУ „25 Мај“, ОУ „Кирил Пејчиновиќ “и ОУ „Крсте Мисирков “ од Скопје
13.12.2013-Церемонија на свечено менување на државното знаме

Скопје - Проштална средба со амбасадорот на Државата Израел, Н.Е. Јозеф Амрани
10.12.2013-Проштална средба

Скопје - Свечено  доделени стипендиите „Борис Трајковски” за академската 2013/2014 година
06.12.2013-Доделување на стипендии „Борис Трајковски“

Скопје - На свечена церемонија на унгарскиот премиер му беше доделен Орден „8 Септември“
05.12.2013-Доделување на Орден „8 Септември“ на унгарскиот премиер Орбан


Виена - Учество на третиот годишен состанок на Центарот за глобален дијалог и соработка и обраќање во рамки на сесијата насловена како „Позиционирањето на Евроазија на глобалната сцена“.
04.12.2013-3. Конференција на Центарот за глобален дијалог и соработка

Виена - Во рамки на работната посета на Република Австрија, денеска во Виена оствари средба со претседателот на Република Австрија, г. Хајнц Фишер
03.12.2013-Работна посета на Република Австрија

Скопје - Концерт изведен од “Кинеската перформанс група на лица со посебни потреби”, кој се одржа МОБ
02.12.2013-Кинеска перформанс група на лица со посебни потреби

 
Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај
Страница 1 од 17