2017 година
27.12.2017-Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, во Музејот на град Скопје ја додели Големата годишна награда за архитектонско дело во 2017 година.
27.12.2017 - Доделување на Големата годишна награда за архитектонско дело

26.12.2017-Годишно обраќање на претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, во Собранието на Република Македонија.
26.12.2017 - Годишно обраќање на претседателот Иванов во Собранието

24.12.2017-Присуство на Претседателот Иванов со сопругата г-ѓа Маја Иванова на свечената божиќна миса во католичката црква „Пресвето Срце Исусово“ во Скопје.
24.12.2017 - Божиќна миса во Католичката црква во Скопје

21.12.2017-Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, го прими потпретседателот на Владата на Република Турција, г. Хакан Чавушоглу.
21.12.2017 - Средба со вицепремиерот на Република Турција, г. Хакан Чавушоглу

20.12.2017-Претседателот Ѓорге Иванов во пресрет на одбележувањето на Денот на настава на турски јазик - 21 Декември, прими ученици и наставници од основни училишта во кои се одржува настава на турски јазик во земјава.
20.12.2017 - Прием по повод 21 Декември- Ден на настава на турски јазик

18.12.2017-Доделување на признанието „Македонски квалитет 2017 година“.
18.12.207 - Доделување на признанието „Македонски квалитет 2017 година“

13.12.2017-Во рамки на официјалната посета на Федеративна Република Бразил, претседателот Иванов свечено ја отвори Амбасадата на Република Македонија во Бразилија, прва резидентна македонска Амбасада во Латинска Америка.
13.12.2017 - Свечено отворање на македонската Амбасада во Бразил

12.12.2017-Претседателот Иванов престојуваше во официјална посета на Федеративна Република Бразил.
12.12.2017 - Официјална посета на Федеративна Република Бразил

11.12.2017-Претседателот Иванов во официјална посета на Федеративна Република Бразил.
11.12.2017 - Официјална посета на Федеративна Република Бразил

07.12.2017-Претседателот Иванов учествуваше на 10. Меѓународен форум „Мир и Спорт“, што се одржа во Монако, под покровителство на принцот, Н.В. Алберт II.
07.12.2017 - 10. Меѓународен форум „Мир и Спорт“ во Монако

05.12.2017-Претседателот на Република Македонија и Врховен командант на вооружените сили, д-р Ѓорге Иванов, оствари посета на единиците на АРМ во касарната „Алексо Демниевски - Бауман“ во Велес.
05.12.2017 - Отворање на Центарот за симулации во КОД во касарната во Велес

24.11.2017-Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, ги прими акредитивните писма на новоименуваниот амбасадор на Украина во Република Македонија, Н.Е. г-ѓа Наталија Задорожњук.
24.11.2017 - Предавање на акредитивни писма - Украина

 
Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај
Страница 1 од 13