2017 година
14.09.2017- Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, го прими генерал-мајор Стивен Креј, командант на Националната гарда на сојузната држава на Соединетите Американски Држави, Вермонт, кој престојуваше во посета на Република Македонија.
14.09.2017 - Со генерал-мајор Стивен Креј, командант на НГ на Вермонт

11.09.2017- Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, го прими д-р Милан Брглез, претседател на Државниот збор на Република Словенија, кој престојува во посета на Република Македонија.
12.09.2017 - Средба со Милан Брглез,претседател на Државниот збор на Словенија

11.09.2017- Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, ги прими акредитивните писма од Н.Е. г. Томас Норберт Герберих, новоименуван амбасадор на Сојузна Република Германија во Република Македонија.
11.09.2017 - Предавање акредитиви, Сојузна Република Германија

11.09.2017- Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов ги прими акредитивните писма од Н.Е. Еухенија Ечеверија Херера, новоименуван амбасадор на Република Перу за Република Македонија со седиште во Букурешт.
11.09.2017 - Предавање акредитиви, Република Перу

11.09.2017- Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов ги прими акредитивните писма од Н.Е. Валериј Бриљов, новоименуван амбасадор на Република Белорусија за Република Македонија со седиште во Белград.
11.09.2017 - Предавање акредитиви, Република Белорусија

07.09.2017- Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, присуствуваше на церемонијата на свечено менување на државното знаме на Република Македонија.
07.09.2017 - Церемонија на свечено менување на државното знаме

06.09.2017- Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов се обрати на 12.Економски форум на млади лидери што се одржува во Нови Сач, Полска.
06.09.2017 - Обраќање на 12.Економски форум на млади лидери во Полска

05.09.2017- Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, престојува во работна посета на Република Полска, по повод учеството на 27. Економски форум, што се одржува во Крињица – Здруј.
05.09.2017 - Учество на претседателот Иванов на 27. Економски форум во Полска

05.09.2017- Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, во рамки на работната посета на Република Полска, во Крињица-Здруј оствари средба со претседателот на Република Полска, г. Анджеј Дуда.
05.09.2017 - Средба со претседателот на Р. Полска, г.Анджеј Дуда

30.08.2017- Претседателот Иванов ги додели сертификатите на учесниците на oсмата по ред Школа за млади лидери, што по негова иницијатива се одржа од 21 до 30 август во Охрид.
30.08.2017 - Школа за млади лидери 2017 - доделување на сертификати

28.08.2017- Претседателот Иванов, со сопругата г-ѓа Маја Иванова и синот Иван Иванов, по повод големиот христијански празник Успение на Пресвета Богородица, присуствуваа на црковно-народниот собир во кругот на обновената црква „Успение на Пресвета Богородица“ во село Скребатно, општина Охрид.
28.08.2017 - Во Скребатно по повод празникот Успение на Пресвета Богородица

26.08.2017- Претседателот Иванов во „Вила Билјана“ во Охрид ги прими учесниците на 8. Школа за млади лидери, што по негова иницијатива се одржува од 21 до 31 август во Охрид.
26.08.2017 - Прием на учесниците на Школата за млади лидери

 
Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај
Страница 5 од 13