2017 година
30.06.2017 - Учество на Самитот на шефови на држави и влади на земјите - учеснички во Процесот за соработка во Југоисточна Европа (ПСЈИЕ), што се одржa во Дубровник.
30.06.2017 - Учество на ПСЈИЕ, Дубровник

24.06.2017- Претседателот Иванов, во Белград, оствари средба со претседателот на Република Србија, г. Александар Вучиќ.
24.06.2017 - Средба со претседателот на Р. Србија, Александар Вучиќ

23.06.2017 - Средба со министерот за надворешни работи на Кралството Норвешка, г. Борге Бренде.
23.06.2017 - Средба со МНР на Кралството Норвешка, г. Борге Бренде

23.06.2017- Претседателот Иванов, присуствуваше на свечениот прием по повод инаугурацијата на претседателот на Република Србија, г. Александар Вучиќ.
23.06.2017 - Инаугурација на претседателот на Р. Србија, Александар Вучиќ

21.06.2017 - Средба со претставници од Сојузот на здруженијата на пензионерите на Македонија.
21.06.2017 - Прием на претставници од Сојузот на здруженијата на пензионерите

19.06.2017- Претседателот Иванов ја посети касарната „Страшо Пинџур“ во Петровец, кадешто ги проследи активностите, постапките, мерките и процедурите кои ги извршуваат припадниците на АРМ во оперативните центри во реонот на Катланово.
19.06.2017 - Посета на касарната „Страшо Пинџур“ во Петровец

18.06.2017- Претседателот Иванов оствaри средба со г. Мевлут Чавушоглу, Министер за надворешни работи на Република Турција, кој престојуваше во работна посета на Република Македонија.
18.06.2017 - Средба со МНР на Р. Турција, г. Мевлут Чавушоглу

06.06.2017- Претседателот Иванов ги одликуваше членовите на ракометниот клуб Вардар со „Медал за заслуги за Македонија“, а на ракометниот клуб Вардар го додели признанието „Повелба на Република Македонија“.
06.06.2017 Одликување за ракометниот клуб Вардар

06.06.2017- Претседателот Иванов го додели признанието „Инженерски прстен 2017“ на најдобрите дипломирани студенти на техничките факултети во Република Македонија.
06.06.2017 Инженерски прстен 2017

03.06.2017- Состанок на лидерите од Брдо-Бриони процесот, што се одржува во Брдо кај Крањ, Република Словенија.
03.06.2017 Учество на Брдо-Бриони процес - Брдо кај Крањ,Р. Словенија

02.06.2017- Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, оствари средба со претседателот на Р. Словенија, г. Борут Пахор.
03.06.2017 Средба со претседателот на Р. Словенија, г. Борут Пахор

02.06.2017- Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, оствари средба со претседателот на Р. Србија, г. Александар Вучиќ.
03.06.207 Средба со претседателот на Р. Србија, г. Александар Вучиќ

 
Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај
Страница 7 од 13