header

header_peperut_-_Copy3

Г-ѓа Маја Иванова им подари пакетчиња на децата во Клиниката за детски болести
Сабота, 31 Декември 2016   

detska_klinika_1Сопругата на претседателот на Република Македонија, г-ѓа Маја Иванова денеска ја посети Клиниката за детски болести во Скопје и им подари новогодишни пакетчиња на децата згрижени во таа јавна здравствена установа.
 

„По традиција, и оваа година сум на Клиниката за детски болести во Скопје во пресрет на новогодишната ноќ. Во посета сум на децата кои за жал оваа Нова година место во своите домови ќе ја поминат на клиника. Посакувам во Новата 2017 година да нема повеќе детски и родителски солзи. Овие деца што поскоро да се вратат во своите домови, во прегратките на своите родители, баби и дедовци, во школските клупи меѓу своите другарчиња, рече г-ѓа Иванова.
 

Сопругата на Претседателот на Република Македонија изрази благодарност и почит кон персоналот на Детската клиника кои, како што рече, пред се ја даваат својата несебична љубов, а потоа и своето знаење за сите деца што се на клиника и воопшто за сите деца на кои им е потребна помош, како и благодарност до медиумите кои, како што рече, секогаш се присутни кога се во прашање децата. „Посебно ви благодарам за се што правите кога се во прашање децата со посебни потреби и децата со аутизам затоа што преку вас допира нашиот глас во јавноста за подигање на јавната свест дека овие проблеми постојат. Ви ја честитам Новата година и ви посакувам лична и семејна среќа на сите и се надевам дека во Новата 2017 година ќе имате многу успешни детски приказни, нагласи г-ѓа маја Иванова.
 

Директорката на Клиниката за детски болести д-р Аспазија Софијанова изрази задоволство од традиционалната посета на сопругата на Претседателот на Република Македонија, г-ѓа Маја Иванова со која ги слушаат желбите на дечињата, кои ги искажуваат во просториите на клиниката.
 

„Болеста им оневозможува тоа да го направат во своите домови, со своите другарчиња. Убавата енергија што ја внесуваме заедно, пакетчињата што ги делиме и споделбата на желбите кои сакаме да ни се исполнат, а тоа е здравјето, да ни биде секогаш -примарно. И оваа година тоа е дел од нашата најголема желба - 2017 година да бидеме сите многу поздрави, посреќни и понасмеани и со многу повеќе љубов“, рече д-р Софијанова.
detska_klinika_2 

 

Биографија

Првата дама на Република Македонија, госпоѓа Маја Иванова, е дипломиран правник кој во слободното време пишува поезија. 

Повеќе

 

Фото галерија

Maja_fotogal