header

header_peperut_-_Copy3

Фото галерија
20.02.2018-Сопругата на Претседателот на Република Македонија, г-ѓа Маја Иванова, во рамките на официјалната посета на претседателот Иванов на Република Турција, оствари средба со сопругата на Претседателот на Република Турција, г-ѓа Емине Ердоган.
Средба на г-ѓа Маја Иванова со г-ѓа Емине Ердоган

31.12.2017- Сопругата на Претседателот на Република Македонија, г-ѓа Маја Иванова, ја посети Клиниката за детски болести во Скопје, и на децата кои се лекуваат на клиниката им подели новогодишни пакетчиња по повод Новогодишните и Божиќните празници.
Пакетчиња за децата од Детската клиника од г-ѓа Маја Иванова

07.07.2017- Сопругата на Претседателот на Република Македонија, г-а Маја Иванова, е наградена со „Златен медал на форумот Кран Монтана“, како признание за нејзините активности, проекти и иницијативи од хуманитарен карактер.
Доделување на Златен медал на форумот Кран Монтана на г-а Иванова

19.09.2016-Присуство на г-ѓа Маја Иванова, сопруга на претседателот на Република Македонија, на приемот кај првата дама на САД, г-ѓа Мишел Обама, организиран за сопружниците на Шефовите на држави и влади на 71. Генерално Собрание на Обединетите Нации.
Придружба при официјални посети

17.02.2017-Сопругата на Претседателот на Република Македонија, г-ѓа Маја Иванова, се обрати на свеченото отворање на првиот Глобален самит на жени лидери.
За женските предизвици

08.12.2016-Свечена литургија во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“, по повод државниот празник 8 Декември - Свети Климент Охридски и одбележувањето на 1100 години од упокојувањето на Свети Климент Охридски.
Наследство и култура

28 март 2011 година - Засадување на дрва во манастирот Св. Никола во с. Љубанци, заедно со децата од О.У. Љубанци и сопругите на амбасадорите во РМ, во рамки на манифестацијата „Ден на дрвото – засади ја својата иднина“
Во склад со природата

22.04.2017-Сопругата на претседателот на Република Македонија, г-ѓа Маја Иванова беше домаќинка на Нејзиното Кралско Височество, Принцезата Маха Чакри Сириндорн од Тајланд, која престојуваше во посета на Република Македонија.
Дипломатски чај