Select Page

Писмо со сочувство по повод смртта на проф. Томе Груевски

17 септември 2019 | Соопштенија

Почитувани,

Со длабока болка и тага ја примив веста за смртта на ценетиот професор и новинар, Томе Груевски. Во овие тажни мигови не постојат зборови со кои може да се надомести загубата и тагата, но дозволете ми да го искажам моето најдлабоко сочувство до семејството, колегите и до целата македонска јавност.

Професорот Томе Груевски беше меѓу пионерите со своите трудови од областа на комуникологијата, теоријата на новинарство и односи со јавноста. Со повеќе од триесетина објавени книги и стотина научни трудови Груевски го задолжи македонското новинарство и публицистика. Неговата научна и професорска дејност остави неизбришлива трага во академските кругови.

Својата длабока посветеност и љубов кон новинарството успешно ја пренесуваше и на своите студенти на Правниот факултет при Универзитетот Св. Кирил и Методиј во Скопје , како и на универзитетот Св. Климент Охридски во Битола.

Со смртта на професорот Томе Груевски, Република Северна Македонија. загуби врвен ерудит, посветен професионалец и неуморно новинарско перо.

Нека почива во мир!

Стево Пендаровски

Oбраќање на 46. Европска конференција на млади инженери на тема поврзување на инженерските перспективи

Oбраќање на 46. Европска конференција на млади инженери на тема поврзување на инженерските перспективи

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски, денеска онлајн се обрати на 46. Европска конференција на млади инженери на тема поврзување на инженерските перспективи, којашто, поради пандемијата, се одржува виртуелно. Целта на конференцијата, на...

Обраќање на конференцијата „Заеднички вредности, способности и одржлив развој“

Обраќање на конференцијата „Заеднички вредности, способности и одржлив развој“

Претседателот Стево Пендаровски денеска се обрати на отворањето на онлајн конференцијата посветена на високото образование во регионот на Западен Балкан, на тема „Заеднички вредности, способности и одржлив развој“. Конференцијата е поддржана од Германската служба за...

Изјава на претседателот Пендаровски по седницата на Советот за безбедност

Изјава на претседателот Пендаровски по седницата на Советот за безбедност

Денеска ја одржавме 9-та седница на Советот за безбедност на која присуствуваа сите постојани членови на советот, освен професорот Марковиќ, кој е отсутен поради професионални обврски и министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски, кој е позитивен на вирусот и на...

Средба на претседателот Пендаровски со хуманитарецот Али Февзи

Средба на претседателот Пендаровски со хуманитарецот Али Февзи

Претседателот Стево Пендаровски денеска го прими Али Февзи, хуманитарец од Скопје. На средбата Февзи го запозна претседателот Пендаровски со неговата иницијатива за донирање на поединци и семејства во социјален ризик, што беше интензивирана по почетокот на пандемијата...

Pin It on Pinterest