Активности на г-ѓа Елизабета Ѓоргиевска

Сопругата на претседателот домаќин на тематската дискусија ,,Да ја отпакуваме Конвенцијата на Обединетите нации за правата на лицата со попреченост по однос на правото на независен живот на лицата со попреченост“

Сопругата на претседателот домаќин на тематската дискусија ,,Да ја отпакуваме Конвенцијата на Обединетите нации за правата на лицата со попреченост по однос на правото на независен живот на лицата со попреченост“

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска учествуваше и се обрати на втората тематската дискусија ,,Да ја отпакуваме Конвенцијата на Обединетите нации за правата на лицата со попреченост по однос на правото на независен живот на лицата со попреченост“ што се...

Учество на сопругата на претседателот на панел-дискусијата „Ракот на кожата може да се види и доколку рано се забележи, може успешно да се лекува“

Учество на сопругата на претседателот на панел-дискусијата „Ракот на кожата може да се види и доколку рано се забележи, може успешно да се лекува“

Сопругата на Претседателот на Република Северна Македонија, г-а Елизабета Ѓоргиевска, денеска во Европската куќа во Скопје учествуваше на панел-дискусија насловена „Ракот на кожата може да се види и доколку рано се забележи, може успешно да се лекува“, како дел од...

Ѓоргиевска: Солидарноста и заедничката надеж што ја споделуваме на светскиот ден на мултипла склероза нека трае сите 365 дена во годината

Ѓоргиевска: Солидарноста и заедничката надеж што ја споделуваме на светскиот ден на мултипла склероза нека трае сите 365 дена во годината

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска се обрати на одбележувањето на 30 Мај - Светскиот ден на мултипла склероза што се одржа во организација на Националното здружение за помош и поддршка на лица со мултипла склероза. Во своето обраќање, г-а Ѓоргиевска...

Сопругата на претседателот со најмладите во рамки на фестивалот „Литера“

Сопругата на претседателот со најмладите во рамки на фестивалот „Литера“

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска учествуваше на Меѓународниот фестивал за литература и илустрација за деца „Литера 2023“ што се одржува во Музејот на град Скопје. Во рамки на настанот, г-ѓа...

Обраќање на сопругата на претседателот на Конгресот на Македонската асоцијација на гинеколози и опстетричари

Обраќање на сопругата на претседателот на Конгресот на Македонската асоцијација на гинеколози и опстетричари

  Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска, со видео порака се обрати на отворањето на Петтиот конгрес на Македонската асоцијација на гинеколози и опстетричари со меѓународно учество кој се одржува од 12-14 мај 2023 година во Охрид. На Конгресот...

Учество на сопругата на претседателот на првиот Самит на сопружници на европските лидери

Учество на сопругата на претседателот на првиот Самит на сопружници на европските лидери

На покана на првата дама на Република Хрватска и канцеларијата на Светската здравствена организација во Европа, сопругата на претседателот на Република Северна Македонија, проф. д-р Елизабета Ѓоргиевска, денеска учествуваше на Самитот на сопружници на европските...

Обраќање на сопругата на претседателот на националната конференција за ментално здравје „Напредок и понатамошни чекори“

Обраќање на сопругата на претседателот на националната конференција за ментално здравје „Напредок и понатамошни чекори“

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска се обрати на националната конференција за ментално здравје „Напредок и понатамошни чекори“ што се одржа во организација на Канцеларијата на УНИЦЕФ во Скопје со цел да се изгради коалиција на партнери кои работат заедно...

Сопругата на претседателот со поддршка за доследна примена на Конвенцијата на ОН за правата на лицата со попреченост

Сопругата на претседателот со поддршка за доследна примена на Конвенцијата на ОН за правата на лицата со попреченост

Подигнувањето на нивото на разбирање и свесност за правата на лицата со попреченост, а особено правата на жените и девојчињата со попреченост, загарантирани со Конвенцијата на Обединетите нации, беше централната тема на дискусијата која се одржа во Канцеларијата на...

Сопругата на претседателот во посета на малешевскиот регион

Сопругата на претседателот во посета на малешевскиот регион

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска денеска беше во посета на малешевскиот регион каде што имаше средби со претприемачки и членови на семејно стопанство, а го посети и Дневниот центар за лица со ментална или телесна попреченост при Јавната установа...

Ѓоргиевска: Родово базираното насилство во интернет просторот е недозволиво и треба да се санкционира

Ѓоргиевска: Родово базираното насилство во интернет просторот е недозволиво и треба да се санкционира

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска денеска се обрати на настанот „Твоето тело е твое, и на нет и во реалниот свет“ во организација на Канцеларијата на Фондот за население на Обединетите Нации – УНФПА во Скопје. Во своето обраќање Ѓоргиевска посочи дека...

Учество на сопругата на претседателот на панел дискусија по повод Светскиот ден на подигнување на свесноста за аутизмот

Учество на сопругата на претседателот на панел дискусија по повод Светскиот ден на подигнување на свесноста за аутизмот

Сопругата на претседателот, г-а Елизабета Ѓоргиевска учествуваше на панел дискусијата „Пристап кон аутизмот“ што се одржа во Европска куќа по повод одбележувањето на Светскиот ден за подигнување на свесноста за аутизмот. [gallery...

Ѓоргиевска: Мора системски, институционално да се искорени дискриминацијата и задскриената маргинализација

Ѓоргиевска: Мора системски, институционално да се искорени дискриминацијата и задскриената маргинализација

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска присуствуваше и се обрати на завршната регионална конференција „Предизвици со кои се соочуваат жените и девојчињата во регионот на патот кон ЕУ – Гласно и храбро ги поместуваме границите“. Конференцијата е во...

Следете ја Елизабета Ѓоргиевска на социјалните медиуми.