Активности на г-ѓа Елизабета Ѓоргиевска

Ѓоргиевска: Да дадеме поддршка во борбата против родово базираното насилство

Ѓоргиевска: Да дадеме поддршка во борбата против родово базираното насилство

Во Кабинетот на претседателот на Република Северна Македонија под покровителство на сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска денеска се одржа настан „Здружени против родово базирано насилство“, со цел поддршка на Националната мрежа против насилство врз жените...

Обраќање на сопругата на претседателот на отворањето на Канцеларијата за ментално здравје при Филозофскиот факултет во Скопје

Обраќање на сопругата на претседателот на отворањето на Канцеларијата за ментално здравје при Филозофскиот факултет во Скопје

Мерките воведени за време на пандемијата на Ковид-19, поради кои имаше социјална и физичка дистанца, постковид ресоцијализацијата претставуваа проблем за голем број млади, сегашната финансиска, енергетска криза, исто така, претставуваат проблем за младите поради што...

Учество на сопругата на претседателот на одбележувањето на 3 Декември – Меѓународниот ден на лицата со попреченост

Учество на сопругата на претседателот на одбележувањето на 3 Декември – Меѓународниот ден на лицата со попреченост

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска денеска го посети Државното средно училиште за образование и рехабилитација „Искра“ во  Штип кадешто присуствуваше на одбележувањето на 3 Декември – Меѓународниот ден на лицата со попреченост. [gallery...

Ѓоргиевска: Родовата еднаквост и економското зајакнување на жените – едни од клучните предуслови за одржлив и инклузивен развој на македонското општество и инклузија

Ѓоргиевска: Родовата еднаквост и економското зајакнување на жените – едни од клучните предуслови за одржлив и инклузивен развој на македонското општество и инклузија

  Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска се обрати на тркалезната маса  „Женското претприемништво во Република Северна Македонија и неговата улога во даночниот систем“, во организација на Управата за јавни приходи. Настанот се одржува во рамки на...

Обраќање на Елизабета Ѓоргиевска на конференцијата за здравство „Подобрување на пристапот до лекови за сите“

Обраќање на Елизабета Ѓоргиевска на конференцијата за здравство „Подобрување на пристапот до лекови за сите“

  Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска присуствуваше и се обрати на првата конференција за здравство „Подобрување на пристапот до лекови за сите“, во организација на Американската стопанска комора на Северна Македонија. Еднодневната конференција...

Ѓоргиевска: Наша заедничка должност е да креираме патоказ по кој без страв и чувство на помала вредност за себеси ќе чекорат нашите деца и млади

Ѓоргиевска: Наша заедничка должност е да креираме патоказ по кој без страв и чувство на помала вредност за себеси ќе чекорат нашите деца и млади

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска се обрати на настан по повод 20 години од меѓународната студија „Однесувања поврзани со здравјето на децата од училишна возраст (11, 13 и 15 години) во Република Северна Македонија“ што се одржа под нејзино...

Сопругата на претседателот се обрати на настан по повод Светскиот ден на дијабетесот

Сопругата на претседателот се обрати на настан по повод Светскиот ден на дијабетесот

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска присуствуваше и се обрати на настан по повод одбележувањето на 14 Ноември - Светски ден на дијабетесот што се одржа во Мултимедијалниот центар „Мала станица“ во Скопје. Настанот што се одржа под глобалното мото...

Обраќање на сопругата на претседателот на настанот “Скрининг во прв триместар од бременоста“

Обраќање на сопругата на претседателот на настанот “Скрининг во прв триместар од бременоста“

Сопругата на претседателот Елизабета Ѓоргиевска присуствуваше и се обрати на настанот “Скрининг во прв триместар од бременоста“ организиран од Светската асоцијација за перинатална медицина во координација со Македонската асоцијација за фетална медицина. [gallery...

Сопругата на претседателот учествуваше на настанот “Средба за вмрежување со културните аташеа на земјите-членки на ЕУ “

Сопругата на претседателот учествуваше на настанот “Средба за вмрежување со културните аташеа на земјите-членки на ЕУ “

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска учествуваше на настанот “Средба за вмрежување со културните аташеа на земјите-членки на ЕУ“ што се одржа во куќата – музеј на реномираниот ликовен уметник, Лазар Личеноски. Настанот е дел од активностите по повод 3-от...

Посета на пациентки и здравствени работници во рамки на Отворен кабинет

Посета на пациентки и здравствени работници во рамки на Отворен кабинет

Во рамки на активноста Отворен кабинет, денеска Кабинетот на претседателот го посетија пациентки од Здружението за помош и поддршка на пациенти кои се лекуваат од карцином  „Љубов сме - Jemi dashuri“ и здравствени работници од ЈЗУ Универзитетска клиника за...

Ѓоргиевска: Значајна јапонска донација во ЈЗУ Завод за рехабилитација на слух, говор и глас – Скопје

Ѓоргиевска: Значајна јапонска донација во ЈЗУ Завод за рехабилитација на слух, говор и глас – Скопје

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска денеска во ЈЗУ Завод за рехабилитација на слух, говор и глас - Скопје, присуствуваше на комплетирањето на проектот GGP - програма за мали грантови за основни потреби и човекова безбедност  којашто е еден од столбовите...

Сопругата на претседателот, Ѓоргиевска на свеченото отворање на Центарот за ментално здравје и психо-социјална поддршка во Црвен Крст

Сопругата на претседателот, Ѓоргиевска на свеченото отворање на Центарот за ментално здравје и психо-социјална поддршка во Црвен Крст

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска денеска присуствуваше и се обрати на свеченото отворање на Центарот за ментално здравје и психо-социјална поддршка во Црвениот Крст на Република Северна Македонија. [gallery...

Следете ја Елизабета Ѓоргиевска на социјалните медиуми.