Активности на г-ѓа Елизабета Ѓоргиевска

Претседателот Пендаровски и сопругата Ѓоргиевска присуствуваа на 48. издание на „Галичка свадба“

Претседателот Пендаровски и сопругата Ѓоргиевска присуствуваа на 48. издание на „Галичка свадба“

Претседателот Стево Пендаровски во придружба на сопругата Елизабета Ѓоргиевска, денеска присуствуваа на 48. издание на културно-сценската манифестација „Галичка свадба“, што се одржува под негово покровителство. [gallery...

Посета на „Вила Билјана“ во рамки на Отворен кабинет

Посета на „Вила Билјана“ во рамки на Отворен кабинет

Во рамки на активноста Отворен Кабинет, „Вила Билјана“ во Охрид ја посетија претставнички од Националната платформа на женско претприемништво, претприемачки кои учествуваа на базарот во рамки на финалната конференција „Мерки за зајакнување на женски бизниси по Ковид...

Обраќање на г-а Ѓоргиевска на финалната конференција од проектот „Мерки за зајакнување на женски бизниси по Ковид-19“

Обраќање на г-а Ѓоргиевска на финалната конференција од проектот „Мерки за зајакнување на женски бизниси по Ковид-19“

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска се обрати на финалната конференција од проектот „Мерки за зајакнување на женски бизниси по Ковид-19“ што се одржа во Охрид под нејзино покровителство. Во своето обраќање пред присутните, сопругата на претседателот...

Учество на претседателот Стево Пендаровски на Самитот на НАТО во Мадрид

Учество на претседателот Стево Пендаровски на Самитот на НАТО во Мадрид

Претседателот Стево Пендаровски на 28, 29 и 30 јуни 2022 година ќе учествува и ќе ја предводи делегацијата на Република Северна Македонија на Самитот на НАТО Алијансата, што се одржува во Мадрид, Кралството Шпанија. Во состав на државната делегација се министерката за...

Ѓоргиевска: Менталното здравје на младите треба да претставува наш колективен приоритет

Ѓоргиевска: Менталното здравје на младите треба да претставува наш колективен приоритет

На иницијатива на сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска, во Кабинетот на претседателот се одржа панел-дискусија на тема „ Младите и менталното здравје“, со цел подигнување на свеста за менталното здравје на младите лица. На настанот се обрати министерот за...

Средба на сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска со претставници на Фондот за население на Обединетите Нации

Средба на сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска со претставници на Фондот за население на Обединетите Нации

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска ги прими претставниците на Фондот за население на Обединетите Нации, Aртур Ерен, директор на Одделот за политики и стратегии , Џон Кенеди Мосоти, претставник за Босна и Херцеговина и директор за Србија, Северна...

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска се обрати на настанот „Виртуелното е реално: Зајакнување на законодавните рамки за поддршка на телесната автономија“

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска се обрати на настанот „Виртуелното е реално: Зајакнување на законодавните рамки за поддршка на телесната автономија“

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска се обрати на регионалниот форум „Виртуелното е реално: Зајакнување на законодавните рамки за поддршка на телесната автономија“ што се одржува во организација на канцеларијата на УНФПА во Северна Македонија во соработка...

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска во посета на Битола

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска во посета на Битола

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска при денешната посета на Битола го посети ОУ „Ѓорги Сугарев“ по повод прославата на матурата на учениците од Центарот за поддршка на учењето на деца со попреченост каде што со специјалните едукатори и рехабилитатори...

Сопругата на претседателот во посета на општина Шуто Оризари

Сопругата на претседателот во посета на општина Шуто Оризари

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска денеска во Шуто Оризари ја посети градинката ЈОУДГ „8 Април“ и оствари средба со Здружението Иницијатива на правата на жените Ромки од Шуто Оризари. По повод 1 Јуни – Денот на детето, на група деца кои ја посетуваат...

Обраќање на сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска на одбележувањето на 30 Мај – Светскиот ден на мултипла склероза

Обраќање на сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска на одбележувањето на 30 Мај – Светскиот ден на мултипла склероза

Сопругата на претседателот Елизабета Ѓоргиевска се обрати на одбележувањето на 30 Мај - Светскиот ден на мултипла склероза што се одржа во организација на Националното здружение за помош и поддршка на лица со мултипла склероза. ...

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска се обрати на настанот „ Политичкиот дијалог за дебелина во земјите на Западен Балкан“

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска се обрати на настанот „ Политичкиот дијалог за дебелина во земјите на Западен Балкан“

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска се обрати на настанот „Политичкиот дијалог за дебелина во земјите на Западен Балкан“ што се одржа во Скопје, во организација на Регионалната канцеларија на СЗО за Европа. Во своето...

Ѓоргиевска: Со заеднички труд да создадеме праведно општество ослободено од предрасуди

Ѓоргиевска: Со заеднички труд да создадеме праведно општество ослободено од предрасуди

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска се обрати на панел дискусијата по повод 17 мај - Меѓународниот ден за борба против хомофобијата, бифобијата и трансфобијата, што беше организирана од страна на ЕУ Делегацијата и Американската амбaсада, а се одржа во ЕУ...

Следете ја Елизабета Ѓоргиевска на социјалните медиуми.