Активности на г-ѓа Елизабета Ѓоргиевска

Обраќање на сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска на одбележувањето на 10 март, Светски ден на бубрегот

Обраќање на сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска на одбележувањето на 10 март, Светски ден на бубрегот

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска, денеска се обрати на одбележувањето на 10 март, Светскиот ден на бубрегот кој се одбележува под мотото: „Да се надминат непознавањата за да се зачува функцијата на бубрезите“. [gallery...

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска на отворањето на изложбата „Розеви тигри и златни гуштери и што уште не”

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска на отворањето на изложбата „Розеви тигри и златни гуштери и што уште не”

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска заедно со амбасадорот Дејвид Гир, шеф на Делегацијата на Европската Унија во Република Северна Македонија, ја отворија изложбата „Розеви тигри и златни гуштери и што уште не” што се одржа во ЕУ Резиденцијата во Скопје....

Обраќање на сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска на настанот „Европска жена на годината“

Обраќање на сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска на настанот „Европска жена на годината“

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска се обрати на доделувањето на наградата „Европска жена на годината“ што ја доделува Делегацијата на Европската Унија во Скопје. Почитуван амбасадоре Гир, ценети амбасадорки,...

Сопругата на претседателот со видео порака до присутните на панелот „Ромската жена во 21 век – можности, придонеси и предизвици”

Сопругата на претседателот со видео порака до присутните на панелот „Ромската жена во 21 век – можности, придонеси и предизвици”

Сопругата на претседателот Елизабета Ѓоргиевска со видео порака се обрати до присутните на панелот „Ромската жена во 21 век - можности, придонеси и предизвици", организиран од страна на коалицијата на Ромски граѓански организации „Khetane" по повод 8 март –...

Ѓоргиевска: Наша морална и човечка должност е да им помагаме на лицата со ретки болести

Ѓоргиевска: Наша морална и човечка должност е да им помагаме на лицата со ретки болести

Сопругата на претседателот на Република Северна Македонија, Елизабета Ѓоргиевска денеска се обрати по повод одбележувањето на Денот на ретки болести – 28 февруари, чија цел е подигање на свеста за ретките болести, преку широка меѓународна кампања. [gallery...

Геогиевска: Да ја зголемиме свеста дека со трансплантација и органодарителство се спасува живот

Геогиевска: Да ја зголемиме свеста дека со трансплантација и органодарителство се спасува живот

Сопругата на претседателот на Република Северна Македонија, Елизабета Ѓоргиевска денеска учествуваше на панел-дискусија на тема донирање органи и трансплантација “Што е направено? До каде сме? Каде одиме?“. Соговорниците дискутираа за едукативните и информативните...

Ѓоргиевска: Со заеднички ангажман да ја поттикнеме и поддржиме научно-истражувачката дејност кај жените

Ѓоргиевска: Со заеднички ангажман да ја поттикнеме и поддржиме научно-истражувачката дејност кај жените

Сопругата на претседателот на Република Северна Македонија, Елизабета Ѓоргиевска, по повод 11 февруари - Меѓународниот ден на жените и девојките во науката, денеска се обрати на едукативен настан, чија цел е поттикнување на јавната свест во општеството за важноста на...

Ѓоргиевска: Потребни се поголеми напори за мотивирање и вклучување на жените во науката

Ѓоргиевска: Потребни се поголеми напори за мотивирање и вклучување на жените во науката

По повод 11 февруари -  Меѓународниот ден на жените и девојките во науката, на иницијатива на сопругата на претседателот на Република Северна Македонија, Елизабета Ѓоргиевска, се одржа панел дискусија за улогата, застапеноста и видливоста на жените во науката, како и...

Хуманитарна продажна изложба „Од нас за вас“ во Канцеларијата на претседателот МладиХаб

Хуманитарна продажна изложба „Од нас за вас“ во Канцеларијата на претседателот МладиХаб

Претседателот Стево Пендаровски заедно со сопругата Елизабета Ѓоргиевска денеска во Канцеларијата на претседателот МладиХаб присуствуваа на хуманитарната продажна изложба „Од нас за вас“. Изложени се ракотворби...

Ѓоргиевска: Единствениот адекватен одговор на омразата кон различноста е почитувањето на достоинството на различните

Ѓоргиевска: Единствениот адекватен одговор на омразата кон различноста е почитувањето на достоинството на различните

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска учествуваше на промоцијата на заедничката кампања на Европската унија и Советот на Европа во Северна Македонија насловена „Блокирај ја омразата. Сподели љубов“ во рамки на програмата „Horizontal Facility за Западен...

Ѓоргиевска: Справувањето со насилството врз жените и девојките да биде наша секојдневна обврска и одговорност

Ѓоргиевска: Справувањето со насилството врз жените и девојките да биде наша секојдневна обврска и одговорност

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска, учествуваше на панел дискусијата „Истанбулската конвенција и новиот Закон за спречување и заштита од насилство врз жените – Што ќе се промени во пристапот за спречување и заштита од насилство врз жените?“ oрганизирана...

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска, во посета на Берово

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска, во посета на Берово

Сопругата на претседателот на Република Северна Македонија, Елизабета Ѓоргиевска, денеска во Берово, заедно со амбасадорот на Народна Република Кина, Џанг Ѕуо и министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска, го посети Дневниот центар за лица со ментална...

Следете ја Елизабета Ѓоргиевска на социјалните медиуми.