Bisedë telefonike e Presidentit Pendarovski me Mirosllav Llajçak, përfaqësuesin special të BE-së për dialogun Beograd-Prishtinë

21 Prill 2020 | Kumtesat

Presidenti i Republikës së Maqedonisë së Veriut, Stevo Pendarovski, sot realizoi bisedë telefonike me Mirosllav Llajçak, përfaqësuesin special të Bashkimit Evropian për dialogun Beograd-Prishtinë dhe çështje të tjera për Ballkanin Perëndimor.

Gjatë bisedës të dy biseduesit shkëmbyen edhe informacione në lidhje me gjendjet aktuale politike në rajon, rëndësinë e bashkëpunimit rajonal, procesin e zgjerimit të Bashkimit Evropian, si edhe për ndihmën të cilën Bashkimi Evropian dhe shtetet anëtare ua japin vendeve nga rajoni në luftën kundër pandemisë së Kovid-19.

Presidenti Pendarovski konstatoi se me emërimin e përfaqësuesit special, Bashkimi Evropian, pas vendimit për hapjen e negociatave për anëtarësim me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë dërgon një sinjal tjetër pozitiv se rajoni është në prioritetet e Bashkimit Evropian.

Presidenti Pendarovski shprehu mbështetje për misionin e përfaqësuesit special Llajçak dhe theksoi se kontributi i Bashkimit Evropian është shumë i nevojshëm me qëllim që të gjejnë zgjidhje të pranueshme në suazat e dialogut Beograd-Prishtinë.

Në fund, duke ia uruar emërimin në këtë pozitë të përgjegjshme, Presidenti Pendarovski i uroi përfaqësuesit special Llajçak suksese në punë.

 

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

VMRO-DPMNE në mungesë të ideve dhe të ofertës thelbësore për qytetarët vazhdon të përdorë zhargonin rrugor dhe frazat e konsumuara, duke u përpjekur që ta diskreditojë Presidentin Pendarovski dhe reputacionin e tij. Me komunikimin e tillë politik VMRO-DPMNE-ja nuk do...

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Në suazat e aktivitetit “Kabinet i hapur”, sot Kabinetin e Presidentit e vizituan fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” nga Shuto Orizari, dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare “Dimitar Makedonski” nga Aerodromi, “Kiro Gligorov” nga Qendra dhe “Kuzman Josifovski...