Dorëzimi i letrave kredenciale të ambasadores së re të emëruar të Republikës së Kolumbisë për Republikën e Maqedonisë së Veriut

22 Janar 2021 | Kumtesat

Presidenti Stevo Pendarovski, sot, realizoi bisedë nëpërmjet vidoe-lidhje me Karmenca Haramilo Gutierez, ambasadorja e re e emëruar e Republikës së Kolumbisë për Republikën e Maqedonisë së Veriut, me seli në Budapest, me rastin e dorëzimit të letrave kredenciale, të cilat për shkak të pandemisë të kovid-19 i dorëzoi me shkrim.

Duke e uruar për emërimin në këtë funksion, Presidenti Pendarovski shprehu bindjen se angazhimi i ambasadores së re të emëruar kolumbiane do të japë kontribut të theksuar në përforcimin e bashkëpunimit bilateral midis dy shteteve i cili është në nivel të kënaqshëm, por me potencial për zhvillim në fushat e interesit të përbashkët.

Presidenti e theksoi bashkëpunimin e mirë midis dy vendeve në nivel multilateral dhe nënvizoi se në periudhën në vijim nevojitet të rregullohet korniza juridike bilaterale, sidomos në fushën e ekonomisë, e cila do të jetë në dobi të të dy shteteve, kurse, sidomos, në dobi të përforcimit të bashkëpunimit të tërësishëm ekonomik.

Dy bashkëbiseduesit shkëmbyen mendime mbi gjendjen aktuale me kovid-19, si dhe për masat e ndërmarra për ballafaqim me pandeminë të të dy shtetet.

Presidenti Pendarovski theksoi se ambasadorja e Kolumbisë do të ketë mbështetje të tërësishme dhe i uroi sukses në zbatimin e obligimit me përgjegjësi.

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

VMRO-DPMNE në mungesë të ideve dhe të ofertës thelbësore për qytetarët vazhdon të përdorë zhargonin rrugor dhe frazat e konsumuara, duke u përpjekur që ta diskreditojë Presidentin Pendarovski dhe reputacionin e tij. Me komunikimin e tillë politik VMRO-DPMNE-ja nuk do...

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Në suazat e aktivitetit “Kabinet i hapur”, sot Kabinetin e Presidentit e vizituan fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” nga Shuto Orizari, dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare “Dimitar Makedonski” nga Aerodromi, “Kiro Gligorov” nga Qendra dhe “Kuzman Josifovski...