Filloi vizita zyrtare: Presidenti Pendarovski e priti Presidentin letonez Egils Levic

21 Prill 2022 | Kumtesat

Në ceremoni me nderimet më të larta shtetërore dhe ushtarake Presidenti Pendarovski e priti Presidentin e Republikës së Letonisë, Egils Levic i cili është në vizitë zyrtare në Republikën e Maqedonisë së Veriut.

Të dy presidentët mbajtën takim tet-a-tet, Kurse më pas u mbajt takim plenar midis dy delegacioneve.

Në fokusin e bisedave janë marrëdhëniet e përgjithshme bilaterale, politika e zgjerimit të Bashkimit Evropian, sfidat e sigurisë në fqinjësinë më të gjerë në kontekstin e invazionit ushtarak rus mbi Ukrainën dhe tema të tjera gjeopolitike aktuale

Presidenti Pendarovski e falënderoi për mbështetjen e vazhdueshme dhe parimore letoneze në realizimin e prioriteteve të jashtme politike të vendit, duke folur për vendet baltike si një shembull i përkryer për transformim të shoqërive, nëpërmjet procesit eurointegrues. Integrimi euroatlantik i Ballkanit Perëndimor sjell siguri të barabartë për kontinentin, siç është rasti me rajonin baltik – theksoi Pendarovski.

Pas përfundimit të takimit plenar të delegacioneve, është parashikuar të dy presidentët të mbajnë konferencë të përbashkët për shtyp në orën 11:20.

 

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

VMRO-DPMNE në mungesë të ideve dhe të ofertës thelbësore për qytetarët vazhdon të përdorë zhargonin rrugor dhe frazat e konsumuara, duke u përpjekur që ta diskreditojë Presidentin Pendarovski dhe reputacionin e tij. Me komunikimin e tillë politik VMRO-DPMNE-ja nuk do...

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Në suazat e aktivitetit “Kabinet i hapur”, sot Kabinetin e Presidentit e vizituan fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” nga Shuto Orizari, dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare “Dimitar Makedonski” nga Aerodromi, “Kiro Gligorov” nga Qendra dhe “Kuzman Josifovski...