Intervista e Presidentit Stevo Pendarovski për “24 analizë”

22 Qershor 2022 | Intervistat

Presidenti Stevo Pendarovski në intervistën për emisionin “24 analizë” të Televizionit 24, foli mbi çështjet aktuale në fushën e politikës së jashtme në vend, për propozimin e kryesisë franceze për tejkalimin e bllokadës me Bullgarinë, mbi mundësitë për miratimin e Kornizës negociuese, si dhe i komentoi kërkesat e palës bullgare për ndryshim të Kushtetutës, si dhe deklaratat e Kishës Ortodokse Bullgare.

Në këtë intervistë Presidenti Vlerësoi se çështjet historike dhe mosmarrëveshjet për gjuhën nuk e kanë vendin në Kornizës negociuese, duke theksuar se ajo nuk mund të miratohet në ne nuk themi “po”. Në lidhje me propozimin e kryesisë franceze me BE-në, Presidenti Pendarovski tha se ne deri tani “nuk kemi parë dokument të shkruar” por se ekziston komunikim midis palëve dhe është e nevojshme të shihet propozimi final në suazat e BE-së për përmbajtjen e tërësishme.

 

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Mesazhi i Presidentit Pendarovski me rastin e Shkupi prajd 2022

Mesazhi i Presidentit Pendarovski me rastin e Shkupi prajd 2022

Presidenti Stevo Pendarovski i takoi vullnetarët dhe organizatorët e paradës së krenarisë Shkupi prajd 2022, me të cilët pati mundësi të bisedojë drejtpërdrejt mbi mënyrën e organizimit të paradës, nga logjistika dhe pritja e të ftuarve, deri te mbështetja...

Takimi i Presidentit Pendarovski me aktivistin Ilija Jovanoviq

Takimi i Presidentit Pendarovski me aktivistin Ilija Jovanoviq

Presidenti Stevo Pendarovski sot e mirëpriti aktivistin Ilija Jovanoviq, kryetar i Shoqatës së fëmijëve pa prindër dhe mbështetje të grupeve vulnerabile sociale të qytetarëve “Ndërtojmë të ardhmen”. Në këtë takim Jovanoviq e Informoi Presidentin mbi aktivitetet të...