Intervista e Presidentit Pendarovski për “Utrinski brifing”

30 Maj 2022 | Intervistat

Në intervistën për “Utrinski brifing” Presidenti Stevo Pendarovski i komentoi marrëdhëniet aktuale politike midis pushtetit dhe opozitës, gjendjet dhe bllokadat në Gjykatën Kushtetuese, stabilitetin e brendshëm politik dhe a do të ishin zgjedhjet e parakohshme zgjidhje eventuale.

Në këtë intervistë Presidenti e tha qëndrimin e vet mbi ngjarjet në Ukrainë, mundësitë për zgjidhje dhe ndalim të agresionit rus.

Njëkohësisht, ai foli edhe mbi pasojat për Maqedoninë e Veriut dhe për perspektivat evropiane të vendit nëpërmjet prizmit të marrëdhënieve bullgare-maqedonase.

Temë e bisedës në intervistë ishte edhe iniciativa Ballkani i Hapur, si dhe mirënjohja për autoqefalinë e Kishës Ortodokse Maqedonase nga Kisha Ortodokse Serbe, si pjesë e marrëdhënieve maqedonase-serbe.

 

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

VMRO-DPMNE në mungesë të ideve dhe të ofertës thelbësore për qytetarët vazhdon të përdorë zhargonin rrugor dhe frazat e konsumuara, duke u përpjekur që ta diskreditojë Presidentin Pendarovski dhe reputacionin e tij. Me komunikimin e tillë politik VMRO-DPMNE-ja nuk do...

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Në suazat e aktivitetit “Kabinet i hapur”, sot Kabinetin e Presidentit e vizituan fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” nga Shuto Orizari, dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare “Dimitar Makedonski” nga Aerodromi, “Kiro Gligorov” nga Qendra dhe “Kuzman Josifovski...