Select Page

Takimi i Presidentit Pendarovski me ambasadorin e Republikës Popullore të Kinës

22 Janar 2021 | Takimet

Presidenti Stevo Pendarovski sot e priti ambasadorin e Republikës Popullore të Kinës në Republikën e Maqedonisë së Veriut, Xhang Xuo.

Në këtë takim u riafirmua qëndrimi se marrëdhëniet bilaterale midis Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Republikës Popullore të Kinës janë të suksesshme dhe bazohen në miqësinë tradicionale dhe bashkëpunimin pragmatik në të gjitha sferat e interesit të përbashkët.

Presidenti Pendarovski dhe ambasadori kinez shkëmbyen informacione dhe mendime mbi zhvillimin e bashkëpunimit në fushën e ekonomisë dhe këtu është theksuar bashkëpunimi në suazat e “Procesit për bashkëpunim 17+1” korniza e të cilit jep mundësi për thellimin e tij.

Në këtë takim janë shkëmbyer mendime edhe mbi gjendjen momentale, si në vendin tonë ashtu edhe në Kinë për ballafaqimin me pandeminë e kovid-19, si dhe për procesin e vaksinimit.

Ambasadori kinez Xhang Xuo theksoi se miqësia tradicionale midis dy vendeve është e thellë dhe se Kina i jep rëndësi të madhe zhvillimit të marrëdhënieve me Republikën e Maqedonisë së Veriut.

U shënua Dita e Sëmundjeve të Rralla me diskutim profesional mbi temën “Gjendja dhe përmirësimi i shërbimeve shëndetësore dhe sociale për individët me sëmundje të rralla”

U shënua Dita e Sëmundjeve të Rralla me diskutim profesional mbi temën “Gjendja dhe përmirësimi i shërbimeve shëndetësore dhe sociale për individët me sëmundje të rralla”

Me iniciativë të bashkëshortes së Presidentit, Elizabeta Gjorgievska, kurse me rastin e Ditës së Sëmundjeve të Rralla, sot u organizua diskutim profesional me temë “Sëmundjet e rralla dhe përmirësimi i shërbimeve shëndetësore dhe sociale për individët me sëmundje të...

Pin It on Pinterest