Takimi i Presidentit Pendarovski me ministren e Punëve të Brendshme të Italisë, Luçana Lamorxheze

30 Nëntor 2021 | Kumtesat

Presidenti Stevo Pendarovski sot e mirëpriti ministren italiane të Punëve të Brendshme, Luçana Lamorxheze, e cila është në vizitë në Republikën e Maqedonisë së Veriut me rastin e pjesëmarrjes në takimin e 22-të të Komitetit të Ministrave të Konventës për Bashkëpunim Policor në Evropën Juglindore.

Në këtë takim u shpreh kënaqësia nga marrëdhëniet e mira tradicionale dhe miqësore bilaterale, me dialog aktiv politik në nivel të lartë dhe më të lartë.

Presidenti Pendarovski e përshëndeti bashkëpunimin e shkëlqyeshëm midis dy ministrive të punëve të brendshme dhe shprehu pritjen për intensifikimin e tij të mëtejmë nëpërmjet trajnimeve, kurseve të përbashkëta dhe shkëmbimit të përvojave, sidomos në fushën e luftës kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit në nivel të lartë, si dhe në fushën e luftës kundër emigracionit ilegal.

Në kontekst të aspiratave të shtetit tonë për anëtarësim në Bashkimin Evropian, Presidenti Pendarovski shprehu falënderim për mbështetjen e fuqishme, të zëshme dhe të vazhdueshme nga Italia për procesin eurointegrues dhe shfaqi shpresë se përpjekjet e Republikës së Maqedonisë së Veriut do të njihen në mënyrë adekuate me hapjen e negociatave aderuese për anëtarësim.

Presidenti Pendarovski shprehu falënderim për donacionin e paralajmëruar nga Italia me 256.000 doza të vaksinës Fajzer/BioNTek nëpërmjet mekanizmit KOVAKS gjatë dhjetorit.

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Presidenti Pendarovski për vizitë në Nju-Xhersi

Presidenti Pendarovski për vizitë në Nju-Xhersi

Presidenti Stevo Pendarovski në suazat e vizitës së punës në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, me rastin e pjesëmarrjes në Asamblenë e Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara, dje e vizitoi Nju-Xhersin. I shoqëruar nga bashkëshortja, Elizabeta Gjorgievska, Presidenti...