Select Page

Mbledhja konstitutive e Komisionit për faljen e Presidentit të Republikës së Maqedonisë së Veriut

5 Korrik 2019 | Kumtesat

Në Kabinetin e presidentit të Republikës së Maqedonisë së Veriut sot u mbajt mbledhje konstituive e Komisionit për falje, trup punues e Presidentit të Republikës së Maqedonisë së Veriut,  në të cilin mori pjesë presidenti Stevo Pendarovski.

Anëtarë e Komisionit janë:

– Sabit Kranli, ish-gjyqtar në Gjykatën Supreme – Kryetar i Komisionit,

– Ljubomir Joveski, Prokuror Publik i Republikës së Maqedonisë së Veriut,

– Fehmi Stafa, Avokati i Shtetit i Republikës së Maqedonisë së Veriut,

– Ljubomir Mihallovski, Kryetar i Odës së Avokatëve tëRepublikës së Maqedonisë së Veriut,

– Temellko Ristevski, Profesor Universitar,

– Safet Aliu, ish-gjyqtar në Gjykatën Supreme,

– Bozhin Avramovski,gjykatës në pension,

– Eroll Rushid, mjek,

– Zora Mitiq, mjeke,

– Urania Pirovska, Komiteti i Helsinkit për të Drejtat e Njeriut, dhe

– Biljana Petkovska, Instituti Maqedonas për Media.

Presidenti Pendarovski, duke iu dëshiruar punë të suksesshme, tha se gjatë zgjedhjes së anëtarëve të komisionit është udhëhequr nga biografitë e tyre të jashtëzakonshme dhe përvoja e tyre e pasur profesionale.

Presidenti Pendarovski nga Instituti i Gjuhës Maqedonase “Kërste Misirkov”: Argumentet shkencore dhe e vërteta janë në anën tonë dhe asnjë njeri i arsyeshëm nuk do të heqë dorë

Presidenti Pendarovski nga Instituti i Gjuhës Maqedonase “Kërste Misirkov”: Argumentet shkencore dhe e vërteta janë në anën tonë dhe asnjë njeri i arsyeshëm nuk do të heqë dorë

  Presidenti Stevo Pendarovski, sot mbajti fjalim në hapjen e manifestimit Ditë të hapura të Institutit të Gjuhës Maqedonase "Kërste Misirkov". Evenimenti i këtij viti mbahet në nder të shënimit të 75-vjetorit të zyrtarizimit të gjuhës bashkëkohore maqedonase, të...

Pin It on Pinterest