Mesazhi i Presidentit Pendarovski me rastin e 3 Majit – Ditës Ndërkombëtare të Lirisë së Mediave

3 Maj 2020 | Fjalimet

Me rastin e 3 Majit – Ditës Ndërkombëtare të Lirisë së Mediave, Presidenti i Republikës së Maqedonisë së Veriut, Stevo Pendarovski e dërgoi këtë mesazh:

“Më 3 Maj, Ditën Ndërkombëtare të Lirisë së Mediave, u shprehim respekt të gjithë profesionalistëve, gazetarëve dhe punonjësve në media, të cilët pa marrë parasysh të gjitha sfidat janë në anën e interesit publik dhe përkushtimi i të cilëve e sjell të vërtetën te qytetarët.

Rëndësia e rolit të gazetarëve dhe punonjësve në media është shumë e madhe në kohën e pasigurisë, krizës apo konflikteve. Në pandeminë e tanishme të virusit korona, kur pjesa më e madhe e qytetarëve janë të mbrojtur në shtëpitë e veta, gazetarët dhe punonjësit e mediave janë të angazhuar përditë me qëllim që të sigurojnë informacion të shpejtë dhe të saktë. Paralelisht me pandeminë e virusit po na ndodh dhe pandemia e lajmeve të rreme, prandaj në këto rrethana të jashtëzakonshme me rëndësi të madhe është profesionalizmi dhe objektiviteti i tyre.

Njëkohësisht, që të nxitin debat për çështje të rëndësishme dhe që të jenë tregues i pjekurisë së një demokracie, mediat duhet të jetë të lira prej frikës dhe klientelizmit, duke e realizuar një prej të drejtave themelore të njeriut, lirinë e fjalës.

Që të zhvillohet gazetari e pavarur dhe profesionale, duhet të sigurojmë kushte më të mira pune, t’i përparojmë të drejtat sindikaliste, ta zmadhojmë sigurinë, mbrojtjen e gazetarëve dhe punonjësve në media dhe t’i çlirojmë nga varësia ekonomike dhe nga ndikimet politike. Dhe gjithsesi, t’i hapim më shumë institucionet – transparenca kontribuon që qytetarët ta realizojnë të drejtën e vet për informim të lirë dhe në kohë.”

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

VMRO-DPMNE në mungesë të ideve dhe të ofertës thelbësore për qytetarët vazhdon të përdorë zhargonin rrugor dhe frazat e konsumuara, duke u përpjekur që ta diskreditojë Presidentin Pendarovski dhe reputacionin e tij. Me komunikimin e tillë politik VMRO-DPMNE-ja nuk do...

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Në suazat e aktivitetit “Kabinet i hapur”, sot Kabinetin e Presidentit e vizituan fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” nga Shuto Orizari, dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare “Dimitar Makedonski” nga Aerodromi, “Kiro Gligorov” nga Qendra dhe “Kuzman Josifovski...