Mesazhi i Presidentit Pendarovski me rastin e Ditës së Rezistencës së Romëve

16 Maj 2022 | Kumtesat

Me rastin e 16 Majit – Ditës së Rezistencës së Romëve, Presidenti Pendarovski e dërgoi këtë mesazh:

“Sot e rikujtojmë 16 majin 1944, ditën e rezistencës së guximshme të romëve gjatë Luftës së Dytë Botërore. Kjo datë e shënon rezistencën e tyre ndaj ideologjisë së nazistëve, si dhe luftën për jetën.

Të armatosur me çekanë, lopata dhe objekte druri, disa mijëra të burgosur romë, burra dhe gra, iu kundërvunë ekzekutimit të planifikuar nga nazistët në kampin e përqendrimit Aushvic-Birkenau.

Kjo datë na rikujton se nuk ka hapësirë për shkeljen e të drejtave të njeriut, anticiganizmit, diskriminimit. Përgjegjësia jonë është të krijojmë shoqëri bashkëkohore duke promovuar të drejtat e njeriut dhe të drejtat, humanizmin dhe respektimin e ndërsjellë.”

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

VMRO-DPMNE në mungesë të ideve dhe të ofertës thelbësore për qytetarët vazhdon të përdorë zhargonin rrugor dhe frazat e konsumuara, duke u përpjekur që ta diskreditojë Presidentin Pendarovski dhe reputacionin e tij. Me komunikimin e tillë politik VMRO-DPMNE-ja nuk do...

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Në suazat e aktivitetit “Kabinet i hapur”, sot Kabinetin e Presidentit e vizituan fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” nga Shuto Orizari, dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare “Dimitar Makedonski” nga Aerodromi, “Kiro Gligorov” nga Qendra dhe “Kuzman Josifovski...