Mesazhi i Presidentit Pendarovski me rastin e festës hebraike Jom Kipur

24 Shtator 2023 | Kumtesat

Presidenti Stevo Pendarovski me rastin e kremtimit të festës hebraike Jom Kipur, u dërgoi mesazh kryetarit të Bashkësisë hebraike në Republikën e Maqedonisë së Veriut, Pepo Levi dhe të gjithë përfaqësuesve të bashkësisë hebraike në Republikën e Maqedonisë së Veriut.

I nderuar z. Pepo Levi,

Më lejoni, juve, personalisht, dhe të gjithë përfaqësuesve të bashkësisë hebraike në Republikën e Maqedonisë së Veriut nga zemra t’ju uroj festën më të shenjtë hebraike, Jom Kipur dhe t’ju dëshiroj ditët e festës t’i kaloni para së gjithash në shëndet të mirë të mbushura me lumturi, gëzim dhe dashuri.

Me rastin e kësaj feste të pendimit, shpengimit dhe pajtimit, le të kujtojmë edhe një herë të gjitha virtytet në jetën e njeriut dhe të dhurojmë mirësi e mëshirë. Populli hebraik përjetoi një tragjedi të papërshkrueshme të cilën më mizorisht e ndjeu bashkësia hebraike maqedonase, por e ruajti dinjitetin, integritetin, humanizmit dhe filantropinë, duke i falur, por duke mos harruar.

Më lejoni në fund edhe njëherë duke e uruar festën të dëshiroj bereqet dhe prosperitet në atdheun tonë të përbashkët, Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe të gjithë qytetarëve të saj.

G’mar chatima tova.

Stevo Pendarovski

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Urimi i Presidentit Pendarovski me rastin e Ramazan Bajramit

Urimi i Presidentit Pendarovski me rastin e Ramazan Bajramit

Presidenti Stevo Pendarovski, me rastin e festës së madhe myslimane Ramazan Bajram, u dërgoi urim qytetarëve të fesë islame në Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe kreut të Bashkësisë Fetare Islame, Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetahu. I nderuar Reisul Ulema H....