Biseda e Presidentit Pendarovski me përfaqësuesit e Armatës të vendosu në misionet ndërkombëtare

27 Dhjetor 2022 | Kumtesat

Presidenti Stevo Pendarovski sot kishte videobisedë me përfaqësuesit e Armatës të cilët janë të vendosur në operacionet ndërkombëtare jashtë territorit të Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Në prag të festave të vitit të ri, Presidenti Pendarovski i përshëndeti paqeruajtësit tanë në operacionin e KFOR-it në Kosovë, në misionin “UNIFIL” të udhëhequr nga OKB-ja në Liban, në operacionin “ALTEA” në Bosnjë dhe Hercegovinë, në “EUTM RCA”misioni i udhëhequr nga BE-ja në Republikën e Afrikës Qendrore, në aktivitetin e NATO-s për Prezencën e përforcuar në terren në Letoni, pjesëtarët e ushtrisë sonë në misionet e NATO-s në Bullgari, Rumani dhe përfaqësuesin e Ministrisë së Mbrojtjes në Irak.


Në këtë bisedë, Presidenti Pendarovski theksoi se Republika e Maqedonisë së Veriut e vlerëson shumë angazhimin, profesionalizmin dhe sakrificën e përfaqësuesve të Armatës të cilët kontribuojnë aktivisht për paqen dhe sigurinë në botë, dhe janë investimi më i rëndësishëm në mbrojtjen kolektive.

Duke ua uruar festat e vitit të ri Presidenti u dëshiroi shëndet të mirë dhe zbatim të mëtejshëm të përkushtuar të obligimeve duke i mbrojtur vlerat e përbashkëta, paqen, lirinë dhe demokracinë.

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

VMRO-DPMNE në mungesë të ideve dhe të ofertës thelbësore për qytetarët vazhdon të përdorë zhargonin rrugor dhe frazat e konsumuara, duke u përpjekur që ta diskreditojë Presidentin Pendarovski dhe reputacionin e tij. Me komunikimin e tillë politik VMRO-DPMNE-ja nuk do...

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Në suazat e aktivitetit “Kabinet i hapur”, sot Kabinetin e Presidentit e vizituan fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” nga Shuto Orizari, dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare “Dimitar Makedonski” nga Aerodromi, “Kiro Gligorov” nga Qendra dhe “Kuzman Josifovski...