Takim i Presidentit Pendarovski me Vesna Mojsova -Çepishevska, Drejtore e Seminarit Ndërkombëtar për Gjuhën, Letërsinë dhe Kulturën Maqedonase

7 Qershor 2021 | Kumtesat

Presidenti Stevo Pendarovski sot priti d-r. Vesna Mojsova – Çepishevska, drejtoren e Seminarit Ndërkombëtar për Gjuhën, Letërsinë dhe Kulturën Maqedonase në Universitetin “Shën. Kirili dhe Metodi ”- Shkup.

Drejtoresha Mojsova – Çepishevska e informoi Presidentin Pendarovski për përgatitjet për Shkollën e 54-të Verore të Seminarit. Tradicionalisht shkolla mbahet çdo vit në Ohër, me përjashtim të vitit të kaluar, kur për shkak të pandemisë së Kovid-19 ajo u mbajt virtualisht. Këtë vit, nëse kushtet lejojnë, siç theksoi Mojsova-Çepishevska, shkolla do të mbahet në gjysmën e dytë të gushtit me pjesëmarrjen e maqedonistëve nga e gjithë bota.

Presidenti Pendarovski theksoi rëndësinë e Seminarit Ndërkombëtar në studimin dhe mësimin e gjuhës maqedonase dhe afirmimin e saj në botë, përmes lektorateve ekzistuese dhe qendrave për mësimin e gjuhës maqedonase në dhjetëra  universitete botërore. Në takim u diskutua gjithashtu për ecurinë e realizimit të aktiviteteve brenda manifestimit “2021-Viti për nder të Blazhe Koneskit”, si dhe idenë e hapjes së një Lektorati të gjuhës maqedonase në Universitetin e Ankarasë.

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

VMRO-DPMNE në mungesë të ideve dhe të ofertës thelbësore për qytetarët vazhdon të përdorë zhargonin rrugor dhe frazat e konsumuara, duke u përpjekur që ta diskreditojë Presidentin Pendarovski dhe reputacionin e tij. Me komunikimin e tillë politik VMRO-DPMNE-ja nuk do...

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Në suazat e aktivitetit “Kabinet i hapur”, sot Kabinetin e Presidentit e vizituan fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” nga Shuto Orizari, dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare “Dimitar Makedonski” nga Aerodromi, “Kiro Gligorov” nga Qendra dhe “Kuzman Josifovski...