Takimi i Presidentit Pendarovski me shoqatat maqedonase në Malme

14 Tetor 2021 | Kumtesat

Presidenti Stevo Pendarovski, dje në mbrëmje në Male, Mbretërinë e Suedisë, e vizitoi Kishën ortodokse maqedonase “Shën. Naumi i Ohrit”, u takua me priftin ortodoks maqedonas Bllazho Kozharskin dhe me përfaqësuesit e shoqërive maqedonase nga Malme.

Në bisedë me at Kozharskin, Presidenti Pendarovski u informua mbi mënyrën e organizimit dhe funksionimit të komunës kishtare, e cila është e para në Evropë, e themeluar në vitin 1973, si dhe mbi aktivitetet aktuale dhe bashkëpunimin me institucionet suedeze në drejtim të afirmimit të Kishës maqedonase ortodokse.

Përfaqësuesit e shoqërive maqedonase nga Malma folën me Presidentin Pendarovski mbi iniciativat aktuale për përparimin e veprimtarisë së bashkësisë maqedonase. Në këtë kontekst është theksuar edhe rëndësia e kultivimit të përhershëm të lidhje me shtetin e tyre amë.

Duke shprehur kënaqësinë nga veprimtaria e suksesshme shumëvjeçare e bashkësisë sonë në Suedi, Presidenti Pendarovski theksoi se vlerësohet gjithnjë e më shumë roli i saj si faktor aktiv në proceset e përgjithshme shoqërore-politike në shtetin tonë.

 

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Deklarata e përbashkët e presidentëve të vendeve anëtare të NATO-s nga Evropa Qendrore dhe Lindore në lidhje me vendimin e Rusisë për aneksimin e paligjshëm të territoreve ukrainase

Deklarata e përbashkët e presidentëve të vendeve anëtare të NATO-s nga Evropa Qendrore dhe Lindore në lidhje me vendimin e Rusisë për aneksimin e paligjshëm të territoreve ukrainase

Ne, presidentët e Evropës Lindore dhe Qendrore, nga vendet liderët e të cilave e vizituan Kievin gjatë luftës dhe ishin dëshmitarë të pasojave të agresionit rus, nuk mund të heshtim para shkeljes flagrante të të drejtës ndërkombëtare nga Federata Ruse dhe në këtë...