Takimi i Presidentit Pendarovski me kreun e KOM-AO, z.z. Stefan

13 Maj 2022 | Kumtesat

Presidenti Stevo Pendarovski e mirëpriti kreun e Kishës Ortodokse Maqedonase – Kryepeshkopata e Ohrit, Mitropolitit të Shkupit, Kryepeshkopit të Ohrit dhe Maqedonas dhe të Justinian Primas, z.z. Stefan.

Në këtë takim u bisedua mbi aktualitetet lidhur me zgjidhjen e statusit të Kishës Ortodokse Maqedonase – Kryepeshkopata e Ohrit dhe tejkalimin e kontekstit kishtar. Presidenti Pendarovski edhe njëherë shprehu përgëzime për njohjen kanonike të kishës sonë nga Patriarkana Ekumenike, duke u hapur kështu hapësirë për ndërtimin e unitetit shpirtëror me botën ortodokse dhe e vlerësoi aktin si njohje të vazhdimësisë së saj historike me Kryepeshkopatën e lashtë të Ohrit.

Kreu i Kishës Ortodokse Maqedonase – Kryepeshkopata e Ohrit, Mitropolitit të Shkupit, Kryepeshkopit të Ohrit dhe Maqedonas dhe të Justinian Primas, z.z. Stefan e informoi Presidentin Pendarovski mbi hapat e ardhshëm në procesin e përfundimit të tërësishëm të autoqefalisë së Kishës Ortodokse Maqedonase – Kryepeshkopata e Ohrit, i cili edhe të dy bashkëfolësit ranë dakord se është me interes të lartë nacional.

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit