Presidenti Pendarovski do të dekorojë 13 veprimtarë të shquar nga fusha e muzikës popullore maqedonase me Medaljen për Merita

10 Tetor 2022 | Kumtesat

Presidenti Stevo Pendarovski, sot më 10 tetor 2022, e hënë, në ceremoni solemne në Filarmoni me fillim në orën 18:00, kurse në prag të 11 Tetorit, Ditës së Kryengritjes Popullore, do t’i dekorojë artistet Anka Gieva dhe Violeta Tomovska, si dhe pas vdekjes artistët, Pece Atanasovski, Nikolla Badev, Mirvet Bellovska, Ajri Demirovski, Vaska Ilieva, Vanja Llazarova, Kirill Mançevski, Tale Ognenovski, Koço Petrovski, Aleksandar Sarievski dhe Jonçe Hristovski me Medaljen për Merita për Republikën e Maqedonisë së Veriut.

Kjo medalje u jepet për kontributin e tyre të madh në kultivimin, popullarizimin dhe ruajtjen e këngës maqedonase popullore dhe burimore, si dhe për promovimin dhe për afirmimin e krijimtarisë muzikore maqedonase dhe të kulturës në suazat ndërkombëtare.

Ftojmë ekipet e gazetarëve në Filarmoninë e Republikës së Maqedonisë së Veriut në orën 17:30.

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

VMRO-DPMNE në mungesë të ideve dhe të ofertës thelbësore për qytetarët vazhdon të përdorë zhargonin rrugor dhe frazat e konsumuara, duke u përpjekur që ta diskreditojë Presidentin Pendarovski dhe reputacionin e tij. Me komunikimin e tillë politik VMRO-DPMNE-ja nuk do...

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Në suazat e aktivitetit “Kabinet i hapur”, sot Kabinetin e Presidentit e vizituan fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” nga Shuto Orizari, dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare “Dimitar Makedonski” nga Aerodromi, “Kiro Gligorov” nga Qendra dhe “Kuzman Josifovski...