Presidenti Pendarovski do të mirëpresë Presidenten hungareze Katalin Novak

5 Shkurt 2023 | Kumtesat

Presidenti Stevo Pendarovski nesër, më 6 shkurt 2023, e hënë, do të mirëpresë Presidenten e Hungarisë, Katalin Novak, e cila do të qëndrojë në vizitë zyrtare në Republikën e Maqedonisë së Veriut.

Presidentja Novak në ceremoninë zyrtare do të pritet me nderimet më të larta shtetërore dhe ushtarake, pas së cilës do të vijojë takimi tet-a-tet midis presidentëve Pendarovski dhe Novak dhe takimi plenar i delegacioneve të Maqedonisë së Veriut dhe Hungarisë.

Në suazat e kësaj vizite, në kishën “Shën. Spas” në Shkup, Presidentja Novak dhe Presidenti Pendarovski do të vendosin kurora pranë varrit të Goce Dellçevit.

PROGRAMI: e hënë, 6 shkurt 2023 

  • ora 10:00 – Ceremonia zyrtare e pritjes me nderimet më të larta shtetërore dhe ushtarake
    · ora 10:15 – Takimi tet-a-tet
    · ora 10:30 – Takimi plenar i delegacioneve
    · ora 11:30 – Konferenca e përbashkët për shtyp e Presidentit Pendarovski dhe Presidentes Novak

I ftojmë ekipet e akredituara të gazetarëve në Kabinetin e Presidentit në orën 09:00.

Ceremonia zyrtare e pritjes dhe konferenca e përbashkët për shtypin janë të hapura për të gjitha mediat e akredituara, kurse do të transmetohen drejtpërdrejt edhe në platformat digjitale të Presidentit Pendarovski (Fejsbuk dhe Jutjub).

  • ora 12:10 (kisha “Shën. Spas”) – Vendosja e kurorave pranë varrit të Goce Dellçevit

I ftojmë kameramanët dhe fotoreporterët e akredituar në kishën “Shën. Spas” në orën 11:40.

Gjatë ceremonisë zyrtare, Presidentja hungareze Novak do të takohet edhe me Kryetarin e Kuvendit, Talat Xhaferin, Kryeministrin e Qeverisë, Dimitar Kovaçevskin, kurse së bashku me Presidentin Pendarovski do të takohen me përfaqësues të organizatave rinore.

Për të gjitha pyetjet dhe informacionet shtesë, përfaqësuesit e mediave mund të kontaktojnë Biljana Radevën: +389 76 45 55 45 [email protected]

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

VMRO-DPMNE në mungesë të ideve dhe të ofertës thelbësore për qytetarët vazhdon të përdorë zhargonin rrugor dhe frazat e konsumuara, duke u përpjekur që ta diskreditojë Presidentin Pendarovski dhe reputacionin e tij. Me komunikimin e tillë politik VMRO-DPMNE-ja nuk do...

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Në suazat e aktivitetit “Kabinet i hapur”, sot Kabinetin e Presidentit e vizituan fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” nga Shuto Orizari, dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare “Dimitar Makedonski” nga Aerodromi, “Kiro Gligorov” nga Qendra dhe “Kuzman Josifovski...