Takimi i Presidentit Pendarovski me ambasadorin Derek Miçel, president i Institutit Demokratik Nacional

4 Nëntor 2021 | Kumtesat

Presidenti Stevo Pendarovski sot e mirëpriti ambasadorin Derek Miçel, president i Institutit Demokratik Nacional (NDI), drejtorin rajonal për Evropën, Robert Benxhamin dhe drejtorin rajonal të NDI-së për Azinë, Manprit Anand, si dhe me përfaqësuesit e Institutit në Maqedoninë e Veriut.

Në këtë takim, bashkëfolësit biseduan mbi aktivitetet e përgjithshme të NDI-së në Republikën e Maqedonisë së Veriut në drejtim të mbështetjes së proceseve demokratike në shtet, promovimin e lideritetit rinor, mbështetjes së sektorit joqeveritar, të procesit zgjedhor, si dhe mbi mbështetjen e grupeve të margjinalizuara.

Presidenti Pendarovski u falënderua mbi bashkëpunimin dhe për mbështetjen e NDI-së për Qendrën Presidenciale për Edukim Politik dhe realizimin e Shkollës së parë për politika, si aktivitet qendror i kësaj qendre, e cila në vetvete bashkon pjesëmarrës me prejardhje dhe të kaluar profesionale të ndryshme dhe synon promovimin e vlerave demokratike. Presidenti Pendarovski tha se pret që të vazhdojë bashkëpunimi i suksesshëm.

Në këtë takim janë shkëmbyer mendime dhe informacione mbi gjendjen aktuale në vend dhe në rajon, gjendjen me integrimet në BE, si dhe mbi bashkëpunimin e shtetit me SHBA-në.

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

VMRO-DPMNE në mungesë të ideve dhe të ofertës thelbësore për qytetarët vazhdon të përdorë zhargonin rrugor dhe frazat e konsumuara, duke u përpjekur që ta diskreditojë Presidentin Pendarovski dhe reputacionin e tij. Me komunikimin e tillë politik VMRO-DPMNE-ja nuk do...

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Në suazat e aktivitetit “Kabinet i hapur”, sot Kabinetin e Presidentit e vizituan fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” nga Shuto Orizari, dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare “Dimitar Makedonski” nga Aerodromi, “Kiro Gligorov” nga Qendra dhe “Kuzman Josifovski...