Presidenti Pendarovski në vizitë te nxënësit në trajnimin e përparuar në Kampin e Ohrit për përsosmëri të teknologjisë së lartë

29 Tetor 2022 | Kumtesat

Presidenti Stevo Pendarovski sot i vizitoi nxënësit që janë përfshirë në trajnimin e përparuar, që në suazat e Kampit të Ohrit për përsosmëri të teknologjisë së lartë po realizohet me mbështetje të tij, me organizim nga Maqedonia 2025, kurse mbështetet nga ItLabs Shkup.

Presidenti u informua mbi fokusin e programin, si dhe mbi metodat e larta efektive të mësimit dhe ligjërimit nga kuadri i certifikuar arsimor, trajnuar nga LEGO® Education.

Duke shkëmbyer përshtypjet dhe shkathtësitë e fituara për kodim dhe robotikë gjatë këtij trajnimi, nxënësit ia prezantua Presidentit Pendarovski modelet e veta të përpunuara me sete Lego 6 dhe Robotics & Innovation Academy, 6 LEGO® Education SPIKE™, që janë modelet më të sofistikuar të robotëve të vitit 2022.

Presidenti Pendarovski shprehu kënaqësi për aftësinë dhe inventivitetin e treguar nga pjesëmarrësit dhe për përgjigjen e tyre të suksesshme ndaj projkteve të caktuara të projektit. Në këtë kontekst, ai theksoi se përvojat që i kanë fituar gjatë trajnimit të avancuar do të kenë ndikim të fuqishëm pozitiv në zhvillimin e tyre profesional në të ardhmen.

Duke i falënderuar organizatorët dhe mbështetësit, Presidenti e theksoi rëndësinë e trajnimeve të tilla në nxitjen e të rinjve që të mendojnë kreativisht, duke synuar gjithmonë shfrytëzimin e tërësishëm të potencialeve të veta.

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

VMRO-DPMNE në mungesë të ideve dhe të ofertës thelbësore për qytetarët vazhdon të përdorë zhargonin rrugor dhe frazat e konsumuara, duke u përpjekur që ta diskreditojë Presidentin Pendarovski dhe reputacionin e tij. Me komunikimin e tillë politik VMRO-DPMNE-ja nuk do...

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Në suazat e aktivitetit “Kabinet i hapur”, sot Kabinetin e Presidentit e vizituan fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” nga Shuto Orizari, dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare “Dimitar Makedonski” nga Aerodromi, “Kiro Gligorov” nga Qendra dhe “Kuzman Josifovski...