Takimi i Presidentit Pendarovski me delegacionin e Institutit të Pedagogjisë të Fakultetit Filozofik në Universitetin “Shën. Kirili dhe Metodij” në Shkup

12 Janar 2022 | Kumtesat

Presidenti Stevo Pendarovski sot e priti delegacionin e Institutit të Pedagogjisë të Fakultetit Filozofik në Universitetin “Shën. Kirili dhe Metodij” në Shkup.

Në këtë takim, ku morën pjesë Ratko Duev, dekani i Fakultetit Filozofik, Trajan GOcevski, ish-dekani i Fakultetit Filozofik dhe profesoreshat Natasha Angelloska-Galevska dhe Elizabeta Tomevska-Ilievska, u bisedua mbi shënimin e 75-vjetorit të themelimit të Institutit të Pedagogjisë.

Profesorët e informuan Presidentin Pendarovski se në suazat e shënimit të këtij jubileu nga 16 deri më 18 maj në Ohër do të organizohet konferencë ndërkombëtare shkencore, qëllimi i të cilës do të jetë afirmimi dhe promovimi i veprimtarisë së Institutit para opinionit më të gjerë akademik.

Konferenca e titulluar “75 vjet Institut i Pedagogjisë – sfidat edukative-arsimore dhe perspektivat” do të mbahet me mbështetje të Presidentit Pendarovski.

Presidenti Pendarovski, duke i falënderuar për ftesën të jetë mbështetës, e theksoi rëndësinë e kësaj konference shkencore ndërkombëtare, ku do të marrin pjesë një numër i madh profesorësh universitarë, ekspertësh nga fusha e edukimit, hulumtues, edukator, praktikues dhe studentë nga vendi dhe nga dhjetëra shtete të tjera, kurse nëpërmjet të cilës do të shënohet siç duhet jubileu i madh – 75 vjet nga themelimi i Institutit të Pedagogjisë.

Në këtë takim bashkëfolësit theksuan se konferenca do të jetë një mundësi e përkryer që të bëhet retrospektivë e ngjarjeve të fundit në politikën arsimore, legjislacionin dhe praktikën, si dhe të promovohen koncepte dhe ide të reja dhe të shkëmbehen rezultate të hulumtimeve dhe inovacioneve më të reja.

Instituti i Pedagogjisë i Fakultetit Filozofik në Universitetin “Shën. Kirili dhe Metodij” në Shkup është institucioni i parë dhe më i vjetër i arsimimit të pedagogëve, mësimdhënësve dhe edukatorëve në shtetin tonë prej nga kanë dalë pedagogët më të shquar, ministra dhe doktorë të shkencave pedagogjike.

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit