Pendarovski-Kluge: Qytetarët të informohen nga burimet relative, të mos lejohet krijimi epidemisë së lajmeve të rrejshme

28 Shkurt 2020 | Kumtesat, Takimet

Presidenti i Republikës së Maqedonisë së Veriut, Stevo Pendarovski, priti sot Hans Klugen, drejtor rajonal i Organizatës Botërore të Shëndetit për Evropën.

Në takim u bisedua për gjendjen aktuale mе koronavirysin në shtetin tonë, si dhe për informacionet e fundit për situatën më këtë virus në nivel global.

Në takim, drejtori i OBSH-së për Evropën, Hans Kluge vlerësoi se shteti ynë ka kapacitete të mira dhe se ndërmerr hapat e duhur në gatishmërinë për ballafaqimin me koronavirysin. Ai theksoi se nuk na vend për panik dhe se e rëndësishme është qytetarë të informohen nga burime relevante që të mos krijohet epidemi e lajmeve të rrejshme, me çka u dakordua edhe presidenti Pendarovski.

Në takim u bisedua edhe për gjendjen me ndotjen e ajrit në shtetin tonë, ku presidenti Pendarovskit tha se angazhimi i tij është që ky problem të vendoset në nivel të lartë të agjendës, duke përmendur shembullin më seancën e Këshillit të Sigurimit,ku morën pjesë edhe organizata joqeveritare, dhe u bisedua për ndotjen e ajrit si rrezik i sigurisë shtetërore.

Hans Kluge, drejtori rajonal i Organizatës Botërore të Shëndetit për Evropën qëndron në vizitë të shtetit tonë, me rastin e mbajtjes së Forumit të Dytë Kombëtar të Shëndetit “Nëna të shëndetshme, foshnja të shëndetshme: Maqedonia e Veriut iu përgjigjet sfidave”, me organizimin e Ministrisë së Shëndetësisë dhe mbështetje të Organizatës Botërore të Shëndetit.

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

VMRO-DPMNE në mungesë të ideve dhe të ofertës thelbësore për qytetarët vazhdon të përdorë zhargonin rrugor dhe frazat e konsumuara, duke u përpjekur që ta diskreditojë Presidentin Pendarovski dhe reputacionin e tij. Me komunikimin e tillë politik VMRO-DPMNE-ja nuk do...

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Në suazat e aktivitetit “Kabinet i hapur”, sot Kabinetin e Presidentit e vizituan fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” nga Shuto Orizari, dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare “Dimitar Makedonski” nga Aerodromi, “Kiro Gligorov” nga Qendra dhe “Kuzman Josifovski...