Presidenti Pendarovski: Vetëizolimi është parandalim më i mire kundër COVID-19

24 Mars 2020 | Fjalimet, Kumtesat

Të nderuar qytetarë,

E di që çdo ditë jeni të mbingarkuar me informata dhe konferneca për shtyp për përhajpjen e epidemisë dhe plotësisht e kuptojë frigën për shëndetin e juaj dhe shëndetin e të afërmëve të juaj. E kuptoj edhe shqetësimin e juaj nga lajmet jo të mira si edhe zgjerimin e masav restruktive. Edhe une vetë i kam dëgjuar nuk e di se sa herë thirjet nga kompetetët që të rrimë në shtëpi dhe ti ikim kontaktit fizikë me rrethin. Megjithëatë, për gjithë këtë ka arsye të madhe.

Në 20 vitet e kaluara kemi kaluar nëpër shumë gjëra të vështira, por, të jem i sinqertë, kështu armiku vdekjeprurës,deritani, nuk kemi pasur. Para ca ditëve për here të parë vendosëm gjendje të jashtëzakonshme, ndërsa pardje, gjithashtu, për here të parë, orë policore në tërë territorin, ku policia dhe ushtria i kontrollojnë hyrjet dhe dajlet në të gjithë vendbanimet.

Mjekët, motrat medicinale, ushtarët, policët dhe vullnetarët janë çdo ditë në punë. Në mirëmbatjen stabile të sistemit kontributë të madhë japin edhe të punësuarit në tregëti, tansportë, veprimtaritë shërbyese, të cilët edhe përskaj situatës kritike qëndrojnë në vendet e tyre të punës.

Përderisa e gjithë bota është në kërkim të vaksinës dhe ilaçit, vetëizolimi është parandalim më i mire kundër virusit. E di se e keni vështirë, por, patjetër ti mbrojmë jetët tona, dhe të ju ndihmojmë të pamundërve dhë më të moshuarëve.

Nuk kemi opsion tjetër këtë periudhë vetëm se të mbahemi. Ju lutem, mos ju bjerë morali, të githë së bashku do ja dalim!

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit