Presidenti Пендаровски е mirëpriti Viktoria Biling, drejtoreshën për Evropën në Ministrinë britanike të Punëve të Jashtme, Komonuelthit dhe Zhvillimit

10 Maj 2023 | Kumtesat

Presidenti Stevo Pendarovski sot e mirëpriti Viktoria Biling, drejtoreshën për Evropën në Ministrinë e Punëve të Jashtme, Komonuelthit dhe Zhvillimit të Mbretërisë së Bashkuar në Britaninë e Madhe dhe Irlandës së Veriut.

Dy bashkëfolësit biseduan mbi zhvillimin e marrëdhënieve bilaterale midis dy vendeve, mbi sfidat rajonale, bashkëpunimin në Aleancën e NATO-s, si dhe mbi perspektivën evropiane të Maqedonisë së Veriut.

Në këtë takim u riafirmua partneriteti dhe miqësia shumëvjeçare midis Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Mbretërisë së Bashkuar, ndërsa Presidenti Pendarovski e falënderoi për mbështetjen e vazhdueshme britanike dhe bashkëpunimin e suksesshëm në shumë fusha.

Në këtë drejtim, Presidenti theksoi se procesi i integrimit evropian të vendit edhe mandej është fuqia kryesore lëvizshme për transformimin e shoqërisë, që do të ndikojë pozitivisht mbi stabilitetin dhe zhvillimin e të gjithë rajonit.

 

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

VMRO-DPMNE në mungesë të ideve dhe të ofertës thelbësore për qytetarët vazhdon të përdorë zhargonin rrugor dhe frazat e konsumuara, duke u përpjekur që ta diskreditojë Presidentin Pendarovski dhe reputacionin e tij. Me komunikimin e tillë politik VMRO-DPMNE-ja nuk do...

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Në suazat e aktivitetit “Kabinet i hapur”, sot Kabinetin e Presidentit e vizituan fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” nga Shuto Orizari, dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare “Dimitar Makedonski” nga Aerodromi, “Kiro Gligorov” nga Qendra dhe “Kuzman Josifovski...