Presidenti e anulon vizitën në Romë, Vatikan, e rastin e kremtimit të Shën. Kirilit dhe Metodij më 24 Maj për shkak të gjendjes me kovid 19

13 Maj 2020 | Kumtesat

Delegacionet shtetërore të Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Republikës së Bullgarisë disa vite me radhë i respektojnë më 24 maj, Ditën e Iluministëve Pansllavë, vëllezërit e shenjtë Kiril dhe Metodij, duke vendosur lule në bazilikën “Santa Maxhore” si dhe mbi varrin e shën. Kirilit në bazilikën “Shën. Klimenti” në Romë dhe Vatikan.

Duke pasur parasysh pandeminë e kovid-19 dhe faktin se Republika e Italisë është një nga vendet e cila po ballafaqohet me sfida të mëdha, Kabineti i Presidentit Stevo Pendarovski dhe Kabineti i Presidentit të Republikës së  Bullgarisë, Rumen Radev, morën vendim se kremtimin do ta shtyjnë në gjysmën e dytë të vitit 2020 kur do ta mundojnë kushtet, në një ditë dhe datë përkatëse.

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

VMRO-DPMNE në mungesë të ideve dhe të ofertës thelbësore për qytetarët vazhdon të përdorë zhargonin rrugor dhe frazat e konsumuara, duke u përpjekur që ta diskreditojë Presidentin Pendarovski dhe reputacionin e tij. Me komunikimin e tillë politik VMRO-DPMNE-ja nuk do...

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Në suazat e aktivitetit “Kabinet i hapur”, sot Kabinetin e Presidentit e vizituan fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” nga Shuto Orizari, dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare “Dimitar Makedonski” nga Aerodromi, “Kiro Gligorov” nga Qendra dhe “Kuzman Josifovski...