Presidenti Pendarovski e mirëpriti Marko Bislimoskin, kryetarin e Komisionit Rregullator për Energjetikën

15 Nëntor 2021 | Kumtesat

Presidenti Stevo Pendarovski sot e mirëpriti Marko Bislimoskin, kryetarin e Komisionit Rregullator për Energjetikën.

Në këtë takim u bisedua mbi stabilitetin e sistemit elektroenergjetik maqedonas dhe mbi sfidat me të cilat po ballafaqohemi, si dhe mbi dekretin e Qeverisë për shpalljen e gjendjes së krizës në sektorin energjetik.

Në këtë drejtim, Bislimoski e informoi Presidentin mbi aktivitetet që po ndërmerren dhe mbi masat e paraparë për në të ardhmen, mbi kapacitetet e prodhimit vendas, si dhe mbi të drejtat dhe obligimet e mbartësve të licencave për ushtrimin e veprimtarive nga fusha e energjetikës.

Presidenti Pendarovski tha se është e domosdoshme të ndërmerren të gjitha masat me qëllim të ballafaqimit me sukses me sfidat e imponuara nga kriza globale energjetike, sanimin e sektorit energjetik dhe nevojat e tregut, si dhe mbi bashkëpunimin midis institucioneve shtetërore dhe kompanive të sektorit energjetik, tha Presidenti Pendarovski në takimin me Bislimoskin.

Vendimi për shpalljen e gjendjes së krizës sipas Presidentit është i nevojshëm, me qëllim që të zbatohen më me efikasitet masat si edhe për ballafaqimin me efikasitet me sfidat e krizës energjetike.

 

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Urimi i Presidentit Pendarovski me rastin e Ramazan Bajramit

Urimi i Presidentit Pendarovski me rastin e Ramazan Bajramit

Presidenti Stevo Pendarovski, me rastin e festës së madhe myslimane Ramazan Bajram, u dërgoi urim qytetarëve të fesë islame në Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe kreut të Bashkësisë Fetare Islame, Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetahu. I nderuar Reisul Ulema H....