Presidenti Pendarovski e priti ushtruesin e detyrës në Ambasadën e Shtetit të Katarit, sheikun Jasim bin Hamad Al-Tani

21 Janar 2021 | Takimet

Presidenti Stevo Pendarovski sot e priti ushtruesin e detyrës në Ambasadën e Shtetit të Katarit në Republikën e Maqedonisë së Veriut, sheikun Jasim bin Hamad Al-Tani.

Në këtë takim janë shkëmbyer mendime për rrjedhën dhe dinamikën e zhvillimit të marrëdhënieve bilaterale midis dy vendeve dhe është riafirmuar interesi për përparimin e mëtejshëm të marrëdhënieve me Katarin në të gjitha sferat e interesit të përbashkët.

Në këtë drejtim, janë shqyrtuar edhe mundësitë për shfrytëzim të potencialeve ekonomike që i posedojnë të dy vendet, intensifikimin e relacioneve të biznesit dhe mundësinë për realizim të investimeve të huaja në vend.

Presidenti Pendarovski e tha dhe nevojën e përparimit të kornizës së dakorduar dhe rrumbullakim të marrëveshjeve bilaterale për bashkëpunim, si dhe domosdoshmërinë për lehtësimin e mëtejshëm të regjimit të vizave.

Presidenti Pendarovski dhe ushtruesi i detyrës, sheiku Jasim bin Hamad Al-Tani shkëmbyen mendime dhe për sfidat të cilat dalin nga ballafaqimi me pandeminë e kovid-19, si dhe për pasojat e gjendjes aktuale në nivel global. Në këtë drejtim, Presidenti shprehu falënderim për donacionin nga Shteti i Katarit në ballafaqimin me kovid-19 dhe shprehu pritje për bashkëpunim të mëtejshëm në fushën e shëndetësisë.

 

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

VMRO-DPMNE në mungesë të ideve dhe të ofertës thelbësore për qytetarët vazhdon të përdorë zhargonin rrugor dhe frazat e konsumuara, duke u përpjekur që ta diskreditojë Presidentin Pendarovski dhe reputacionin e tij. Me komunikimin e tillë politik VMRO-DPMNE-ja nuk do...

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Në suazat e aktivitetit “Kabinet i hapur”, sot Kabinetin e Presidentit e vizituan fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” nga Shuto Orizari, dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare “Dimitar Makedonski” nga Aerodromi, “Kiro Gligorov” nga Qendra dhe “Kuzman Josifovski...