Presidenti Pendarovski mori pjesë në evenimentin “Prioritetet për përparimin e integrimit të romëve në Maqedoninë e Veriut”

6 Prill 2022 | Kumtesat

Presidenti Stevo Pendarovski me ftesë të Lëvizjes qytetare AVAJA mori pjesë në takimin dhe në darkën diplomatike me rastin e 8 Prillit – Ditës Ndërkombëtarëve të Romëve.

Gjatë darkës diplomatike kishte diskutim të titulluar “Prioritetet për përparimin e integrimit të romëve në Maqedoninë e Veriut”. Gjatë diskutimit u prezantuan rezultatet dhe puna e deritanishme në këtë lëvizje dhe shqyrtohen mundësitë për përparimin e integrimit të romëve në vend. Diskutimi ishte për tri tema: përfaqësimi i drejtë në administratën shtetërore dhe publike, regjistrimi dhe Strategjia e re e romëve.

Presidenti Pendarovski duke e uruar Ditën Ndërkombëtare të Romëve theksoi se bashkësia rome është pjesë e pandashme e mozaikut multikulturor në vend dhe me vite me radhë kontribuon në ndërtimin e vet. Presidenti Pendarovski theksoi dhe se Strategjia e re për romët është hap përpara drejt realizimit të rezultateve konkrete në drejtim të përparimit të integrimit të romëve për të cilin nevojitet angazhim i përbashkët nga të gjithë faktorët në vend.

Në këtë eveniment morën pjesë edhe kryeministri i Republikës së Maqedonisë së Veriut, Dimitar Kovaçevski, zëvendësi i parë i kryeministrit të Qeverisë dhe ministri për sistem politika dhe marrëdhënie midis bashkësive, Artan Grubi dhe përfaqësues të trupit diplomatik në vend.

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

VMRO-DPMNE në mungesë të ideve dhe të ofertës thelbësore për qytetarët vazhdon të përdorë zhargonin rrugor dhe frazat e konsumuara, duke u përpjekur që ta diskreditojë Presidentin Pendarovski dhe reputacionin e tij. Me komunikimin e tillë politik VMRO-DPMNE-ja nuk do...

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Në suazat e aktivitetit “Kabinet i hapur”, sot Kabinetin e Presidentit e vizituan fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” nga Shuto Orizari, dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare “Dimitar Makedonski” nga Aerodromi, “Kiro Gligorov” nga Qendra dhe “Kuzman Josifovski...